Apple Tree angreb med små hvide orm

Apple Tree angreb med små hvide orm

Voksende æbletræer kræver viden om plantning betingelser, kultur krav og korrekt beskæring, uddannelse og befrugtning teknikker. Succesfulde avlere skal også styre skadedyrsangreb. En række insekter påvirke æbler fra mariehøns til møl. To arter af wriggly hvide skadedyr angribe æbletræer, en en maddike og en en larve. Disse skadedyr er ødelæggende for apple afgrøder og kræver aggressive forvaltning.

Apple maddiker

Apple maddiker (Rhagoletis pomonella) tal blandt de mest fremtrædende apple skadedyr i USA. En infestation kan ødelægge en hel bestand af æbler, rendering frugt uspiselig og uegnede til fremstilling af æblecider eller æble juice. Voksen apple flyver foranstaltning ca ¼ tommer lange og har sort organer og klare vinger med sorte markeringer. Disse fluer lægger æg i æbler, hvilket resulterer i udseendet af smilehuller på ydersiden af frugten. Apple maddike, en lille hvid orm, luger fra disse æg og feeds på æbler. Apple maddiker forlade rådne, brun tunneller i frugt, får det til at falde fra træer. Når et æble falder, apple maddiker kravle ned i jorden og kommer ud af jorden følgende juli som voksne fluer.

Codling Moth larve

Codling møl (Cydia pomonella) er stærkt tiltrukket af æbletræer. Disse insekter lægger æg på æbletræer så deres larver lever af frugt. Efter klækning, codling møl larver gøre deres vej til frugt og begrave sig ind til kernen, hvor de nestle i området frø og foder. Larver er lyserød-hvid og ca ½ tomme lang. Tilstedeværelsen af frass på æbler, en klæbrig, brun fecal materiale, er en sladderhank tegn på codling moth larve angreb. Disse skadedyr forekommer hyppigst i kommercielle plantager, selv om de også angribe æbletræer i hjemmet haven. Disse larver ligner maddiker og er ofte forveksles med orme.

Management teknikker

Ekspert ved University of Minnesota udvidelse anbefaler en integreret bekæmpelse af skadegørere management tilgang til at håndtere maddiker og larver. Integreret bekæmpelse af skadegørere management systemer indeholder forskellige kontrolelementer, som biologiske og kemiske. Sække æbler med plast er effektiv for i forvaltningen af begge insekter, men er tidskrævende. Pesticidudbringningsudstyr viser sig effektiv i nogle situationer. Høste inficerede æbler øjeblikkelig og fjerne nedfaldne æbler fra jorden så hurtigt som muligt for at minimere virkningerne af angreb.

Yderligere oplysninger

Saddleback, hagmoth, stikkende rose, puss larver, Io møl, whitemarked Tue møl, smurt dolk møl og østlige telt larver alle påvirker æbletræer. Puss larver har giftige pigge, der bøjes intens smerte, hævelse og kvalme, som kan vare i timevis. Opretholde ordentlig apple tree kultur hjælper med at reducere risikoen for skadedyrsangreb ved at holde træer sundhed og stærk. Sunde træer bevise mindre modtagelige for problemer som skadedyr og sygdomme. Arter som codling møl udviser en stærkere tiltrækning til æbletræer med rådnende frugt eller nedfaldne æbler end træer i robust sundhed.

Relaterede artikler