Funktioner & stilarter af koloniale møbler

Funktioner & stilarter af koloniale møbler

Kolonistil af indretning går tilbage til dagene før Amerika var endda en idé spire i hovedet på radikale venstre som Thomas Paine og Sam Adams. Denne stil blev grundlagt i kolonier inde i de overdådige huse af velhavende indbyggere i Boston og Philadelphia, hvor interiøret blev fremhævet af sans for detaljer. Det kan komme som en overraskelse at erfare, at møbler påvirkninger kom fra Frankrig, Spanien og i Middelhavslandene samt England.

Fransk kolonistil

Koloniale møbler fra Frankrig er karakteriseret ved tunge eg og valnød, der er prydet med indviklede udskæring. Ifølge "The komplet grundlæggende bog af boligtekstiler," er franske koloniale møbler stykker genkendelige ved deres brug af fed kurver, indviklede inlays, malet dekoration og perfekt symmetri. Franske koloniale møbler af den senere periode er ofte lavet af ibenholt. Fælles eksempler klædeskabe, store skriveborde, toilette tabeller og kabinetter.

Spanske og middelhavsretter stilarter

Spansk og Middelhavet koloniale møbler stykker varierer betydeligt i udseende fra deres franske og britiske kolleger. Disse håndværkere blev påvirket af de strålende farver af deres geografiske placering, så møblerne de lavet er domineret af usædvanlige nuancer som aquamarine, brændt sienna, cypress grønne, metallisk guld og rød. Meget af denne møbler sports dekorative smedejern accenter.

Bænke, taburetter og stole

Et aspekt af koloniale møbler at huske er, at bænke og taburetter var mere universelle end stole i den tidlige periode. De fleste stole fra denne periode blev ubehageligt designet med høje, lige rygge og enkel planke pladser. Polstrede sæder blev ikke indført indtil sidste halvdel af 1600-tallet.

Trille senge

Trille seng, hvor en lavere madras kan gemmes direkte neden for den højere madras, var kendetegnende for koloniale møbler. Selv om denne type af sengen i dag har appel æstetiske og nostalgisk for mange beboere i kolonitiden trille seng design var baseret på ren nødvendighed. Familier var store og hjem var lille, og enhver form for indsats var taget til at spare plads.

William og Mary stil

Typografien William og Mary blev opkaldt efter den britiske kongelige par og vundet popularitet fra 1700 til 1725. Ifølge "Boligen i dag og i morgen," er denne stil møbler karakteriseret ved brugen af et fint træ finer, der var limet til billigere træ som en måde at kvikke op den ydre finish. Elegant udskårne stole lavet af valnød, var Birk og ahorn betrukket med silke og fløjl.

Queen Anne stil

Queen Anne stil erstattet populariteten af William og Mary stil fra 1720 til 1755. En af de mest repræsentative elementer i denne periode er cabriole ben, der buer udad på midten før tilspidset indad over en meget dekorative fod. Det var i denne periode at polstrede møbler først blev bredt tilgængelige, og som et resultat, møbler af dronning Anne periode er langt mere komfortable end fra tidligere epoker.

Relaterede artikler