Kan jeg dyrke tomater fra butikken købte tomater?

Kan jeg dyrke tomater fra butikken købte tomater?

Tomater er en forholdsvis nem plante til at passe, og kan faktisk være vokset fra frø af en butik købt tomat. Gære frø, plante dem i jorden og placere et bur eller stav nær den voksende plante, og kun et par måneder vil du have en vidunderlig, nærende frugt.

Gæringsprocessen

For at til sidst plante frøene, vil du først nødt til at fjerne dem og lade dem gære. Dette er en langvarig og ofte gange stinkende proces, men det er den bedste måde at sikre succes. Skær tomat i halvdelen, og fjern frø og nogle af de omkringliggende gelatine. Læg frøene og dette materiale i en steril, lufttæt beholder, og tilsæt en skefuld vand. Forsegle toppen af beholderen med plast sæl og en elastik, men stikke et hul i toppen af sæl til omsætning. Gære frø i et varm sted, som et kabinet. Rør blandingen en gang om dagen. Efter to eller tre dage, bør din tomatfrø være klar til at fjerne. Forsigtigt fjerne den øverste del af blandingen, og tilsættes lidt vand at resterne--frø og nogle yderligere materialer. Køre det gennem sien ned et par gange med vand, og du skal stå med rene, gærede frø. Det er normalt for dem at udsende en duft, som nogle mennesker anser for krænkende. Tillad frøene til tørre i mindst en uge.

Plantning frø

For bedste chancer for succes, skal du starte vokser din tomatfrø i frø starter jord--rådighed i havearbejde butikker--som giver en meget bedre næringsindholdet for frøplanter end almindelig havearbejde jord. Så frøene om 1/8 tomme dyb. Ifølge HiIlary A. Rinaldi, certificeret økologisk landmand og redaktør af The Weekend gartner, er det bedste sted for disse planter i løbet af deres første seks til otte uger en passende beholder placeret indendørs.

Caring nemlig tomatplante

Frøplanter bør overføres til et udendørs voksende område, når de har vokset indendørs for den relevante periode. Plantning tomater på deres sider giver rødderne en bedre grundlaget for vækst, ifølge Rinaldi. Du bør vand tomatplante regelmæssigt, men give tid for jorden at gå tør mellem vanding. Fjerne alle syge frugter eller ukrudt fra tomatplante. Tomater, der er givet en pæl eller et bur vil producere mere frugt og vil blive renere, fordi de ikke bruger nogen tid på jorden. Afhængig af jordbundsforhold og vejret, vil dit anlæg begynde at producere frugt inden for et par uger til et par måneder. Høst frugterne, når de er en dækkende farve.

Tomat smag

Mange tomat eksperter er enige om, at smagen af tomat vokset fra en butik købt tomat, medmindre det er en særlig sort, vil normalt være af dårlig kvalitet, uanset hvilke teknikker bruges til at dyrke planten. Derfor, hvis du ønsker at dyrke de højeste kvalitet tomater, anbefales det at søge frø fra premium tomater eller frø distributører.

Relaterede artikler