Økosfære vs Terrarium

Økosfære vs Terrarium

Ecospheres og terrarier tillade gartnere til at sætte deres færdigheder på prøve i designe miniatureudgaver af natur. Både fange naturens skønhed og give timers nydelse og inspiration. Fordi de skaber et lukket miljø, er lille planter eller dyr, der utilgængeligt for nysgerrige kæledyr og små børn. Der er dog nogle forskelle mellem ecospheres og terrarier.

Økosfære

En økosfære er en selvstændig miniature økosystem typisk placeret i et forseglet glasbeholder. Undersøiske ecospheres indeholder planter, alger og lille krebsdyr, der er i stand til at overleve i årevis uden nogen hjælp fra dig. Disse miniature økosystemer fremstille nye mad via sollys og levere mad til de levende væsener indgår i design. De er selvbærende, med hver komponent udfører opgaver vigtigt at opretholde systemet.

Terrarier

Terrarier er også typisk designet i en glasbeholder, men de er fyldt med miniature planter til at skabe illusionen af en naturligt forekommende økosystem. Selvom terrarier kræver lidt pleje, er de ikke selvbærende. Dækker muligvis åbnes for at frigøre fugt eller vand kan skal tilføjes, hvis jorden tørrer. Som planter vokser, kan de skal erstattes eller trimmes til at svare til rammerne af terrariet. Nogle terrarier har et åbent design med en åben top eller side.

Ligheder

Både ecospheres og terrarier fremvise karakter og er ofte små nok til at tilføje til en desktop. Disse små bidder af arten menes at fremkalde afslapning og skabe et fredeligt miljø. I de mørke vintermåneder, kan både sætte liv i hjemmet eller på kontoret. Begge kan bruges en værdifuld undervisning værktøjer i klasseværelset til at øge bevidstheden om hvordan jordens økosystemer arbejde i naturen.

Overvejelser

Hvis du vælger mellem tilføjer en økosfære eller et terrarium til din arbejdsplads eller hjem, overveje belysning tilgængelig. Mens terrarier kan være konstrueret med lav-lys planter, der trives i filtreret lys, kræver økosfæren typisk nogle direkte lys til at holde økosystemet i bevægelse. Andre overvejelser omfatter mængden tid du kan afsætte til vedligeholdelse og ledig plads.

Relaterede artikler