Romaine salat voksende faser

Romaine salat voksende faser

Romaine salat er en af mange sorter af bladgrøntsager vokset til forbrug. Det har en sprød, let sødlig smag, og er en almindelig ingrediens i Caesar og foråret salat mix. Romaine salat, også kendt som "Cos," har høj, løse hoveder med aflang, åset blade. Når de vokser, er det vigtigt at kende faser af vækst for Romaine, at undgå enhver forvirring eller problemer.

Plantning

Plantning scenen opstår når du plante frøene i jorden hvor du forventer plante til at vokse. For de bedste resultater, plante frøene i løs, sandet lerjord jord med god dræning. Organisk materiale tilføres jord, muld og kompost, ilter jorden og giver det et boost for en sund vækst. Frø bør plantes mellem 1/2 og 1 tommer i jorden.

Spiring

Det tager mellem fem og syv dage til Romaine salat frø til at spire, hvis vandes korrekt. En række variable diktere frø vanding behov. Hvis plantet i slutningen af vinteren på central California kysten, skal frø kun to til tre dage med vand. I varme og tørre forhold, men frøene skal vandes hver dag, ellers vil de ikke spire. Alle salat sorter foretrækker køligt vejr og tåler lettere frost, men temperaturer mellem 45 og 65 grader Fahrenheit er ideelle.

Sætteplante

Den sætteplante fase sker efter frøet spirer, og det varer mellem en til to uger. Dette er den fase hvor spire begynder at udvikle og anlægget er på sin vanskeligste fase. De første blade begynder at danne og rodsystemet begynder at udvikle. I denne fase er det vigtigt, at jorden holdes fugtig, men veldrænet. Romaine har dybere rodsystem end blade salat sorter, og det kræver rigelig plads og fugt for en sund udvikling.

Vegetative fase

Når sætteplante udvikler det første "sande" blade, begynder den vegetativ tilstand. Dette varer omkring 30 til 45 dage, afhængigt af vejr, jord og vand. Rodsystemet udvider og romaine plante unfurls sine ældre blade. I modsætning til icebergsalat vokser romaine salat oprejst og ikke til en kugle. Lavere natten temperaturer fremme en bedre blad masse, at lave salat crispier, og mere spiselig. Romaine salat kan høstes ved at trække off yderbladene, forlade anlægget i live i jorden, eller ved at skære hele hovedet.

Sigtning, blomstring og modning fase

Når en salat passerer det modne vegetativ tilstand, træder den bolting scenen. I løbet af denne tid blive plante kemi ændringer og bladene bitter smag. Denne periode varer en anden 30 dage, med den centrale stilk vokser høje. Bolting scenen opstår under forberedelse af blomstringsstadiet. Efter den bolting fase er afsluttet, blomstre små blomster der ligner små Bellis eller mælkebøtter. Blomstringsstadiet varer endnu tre til fire uger. Blomsterne åbner om morgenen og lukke om natten. Frø begynder at modnes omkring 11-13 dage efter den første flor, blomster og fortsætte modning indtil blomster die. På dette tidspunkt, salat er ikke længere spiselige og skal bortskaffes efter frø er indsamlet.

Relaterede artikler