Stem rådne i en tomat sætteplante

Stem rådne i en tomat sætteplante

Udtrykket "stammer rot" bruges ofte i samarbejde med en række problemer, der kan dukke op, når de vokser tomater. Det refererer mest almindeligt til en svampe angreb kaldet sclerotinia stilk rot eller "tømmer rot." Svampen kan ødelægge hele afgrøder af tomatstiklinger, hvis der ikke træffes passende forebyggende foranstaltninger.

Identifikation

En hvid, grødet mug er den nemmeste tidlige id for stilk rot. På trods af at blive kaldt "stamceller rot", kan det vises næsten overalt på planten, herunder stilk, stilke og blade. Steder, hvor anlægget er i kontakt med ethvert objekt som en understøttende pole eller strengen er særligt modtagelige siden fugt og plante affald kan bygge der. Disse steder bør kontrolleres først. Hvis venstre længe nok, udvikler planten også hårdt, sorte vækster.

Effekter

Stem rot er en yderst ødelæggende angreb. Formen vil i sidste ende bælte anlægget, at afskære alle næringsstoffer og dræbe den. Da det er en svamp, kan stilken rot blive aktiv i inficerede jord til, så længe syv år, forudsat at de er tilstrækkelig fugt og plantemateriale til at overleve på. Det er ikke eksklusivt til tomatplanter, så nogen andre afgrøderne plantet i den inficerede jord er også modtagelige for at dæmme op for rot angreb.

Forebyggelse

På grund af hårdførhed af stilken rot fungus er regelmæssige opmærksomhed jordbundsforhold af din tomatplanter nødvendig for at forhindre en infestation. Jord fugt og temperatur er de to mest afgørende betingelser til sclerotinia svampen. Hvis det er muligt, opvarme jorden til 180 grader Fahrenheit i 30 minutter til at desinficere det før plantning. I løbet af vækstsæsonen, forsøge at holde overfladen af jorden så tør som muligt. Brug ikke kompost eller barkflis, der indeholder gylle eller plante sagen, der kan være blevet kontamineret.

Management

Hvis en stængel rådne opstår breakout, det bedste du kan håbe på er at begrænse skaderne. Du kan ikke behandle en inficeret plante, men du kan forhindre andre planter nær det fra at blive smittet. Fjern plante og rødder straks og råde over dem langt fra dine andre planter. Brænde dem anbefales. Kontroller alle nærliggende planter for tegn på infektion. Hvis du er bekymret for yderligere udbrud, kan botran-baserede fungicid sprøjtes i bunden af omgivende planter hæmme yderligere smitte.

Relaterede artikler