10 forskellige møbler stilarter

December 4

Mens gammeldags møbler kan betegnes som antik, er der faktisk mange forskellige stilarter af møbler optræder i hele historien, som ofte repræsenterer en bestemt periode i tid. Selv nogle af dem, der ikke længere omkring har påvirket mange moderne stykker af møbler.

Gotisk

Gotisk møbler var stærkt udskåret og dekoreret, karakteriseret ved kolonner, cut-outs og ekstravagante omkap. Men denne møbler bevægelse var mere om stil end praktiske, og så var ofte ubehageligt. Stilen opstod i Frankrig i 1100-tallet og varede indtil 1500-tallet.

Renæssancen

Renæssancen begyndte i Frankrig i 1200-tallet og varede indtil 1600-tallet. Møbler stilarter vil normalt omfatte illustration inspireret af Bibelen og ville blive stærkt påvirket af italienske kunstnere som Michelangelo. I slutningen af bevægelsen var geometriske figurer mere fremtrædende.

Tudor

Møbler i Tudor-perioden var meget store og udskårne, med mange lige linjer. Det var påvirket af renæssancen og gotiske stilarter i hele Europa. Tudor perioden varede fra omkring 1485 til omkring 1603.

Jacobean

Erstatter den Tudor stil, Jacobean møbler blev primært lavet af eg og ben på borde og stole var ofte snoet. Selvom denne stil var ubehageligt ved var første, senere Jacobean møbler mere polstret. Perioden varede ca fra 1603 til 1649.

Rokoko

Denne møbler stil var overdreven, omstændeligt fantasifulde og gjort brug af kurver. Rokokoen var populær i løbet af første halvdel af 1700-tallet, først i Frankrig og senere i andre europæiske lande, navnlig Tyskland. Stilen blev genoplivet i midten af 1800-tallet hvor det blev populært at indsamle 1700-tals rokoko møbler.

Nyklassicistisk

Påvirket af arkæologiske opdagelser i 1700-tallet i lande som Grækenland og Italien, nyklassicistiske møbler stil begyndte i 1750 og varede indtil 1880. Rektangler og fed, lige linjer var i, erstatter de buede former af rokoko stil.

Art Nouveau

Art Noveau var en udsmykkede og fine møbler stil, der ofte featured længe og buede linjer. Møbler ville undertiden indeholde billeder; kvinders kroppe, blomster og blade var almindelige. Bevægelsen begyndte i 1890 ' erne og sluttede omkring 1910. Ligesom rokoko, Art Nouveau begyndte i Frankrig men spredning til andre lande, at nå frem til de Forenede Stater.

Skandinaviske

Denne type møbler er kendetegnet ved enkle, men kvalitet håndværk ved hjælp af letvægts materiale såsom krydsfiner. Skandinaviske møbler selv er mest berømt for sin høje grad af masseproduktion. Denne stil blev først introduceret til verden uden for Scandinavia i 1930.

Land

Denne møbler stil er lavet af håndværkere påvirket af den gammeldags og traditionelle stilarter i stedet for enhver moderne bevægelser, producerer et rustikt look. Denne type møbler er ofte håndlavede.

japansk

Traditionel japansk indretning stilarter er minimalistisk, med lidt møbler anvendes i et værelse. Stilen er kendetegnet ved skydedøre, måtter bruges til mødet og movable folde skærme til rummet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com