15 gauge vs 16 Gauge Finish sømpistol til trægulve

April 11

15 gauge vs 16 Gauge Finish sømpistol til trægulve

Overfladisk, finish soempistol kan vises næsten ombyttelig med brad soempistol; Dette er imidlertid ikke tilfældet. Brad soempistol er billigere, men de er mindre magtfulde, så godt, og derfor helt uegnet til at arbejde med løvtræ. Valg for de fleste købere er mellem målere: tykkelsen af søm pistol er designet til at fyre.

Målere

Søm målere blive mindre som fasteneren bliver større, så et 15-gauge søm er tykkere end en 16-gauge. Med løvtræ er tykkelse-- og en større integreret modstandsdygtighed over for bøjning--ikke den fordel det kan først vises. Med tæt kornet træsorter som eg, skal fasteneren kunne deformere som det passerer gennem kerner af forskellige resistance eller børster ind i en knude. Et søm, der modstår deformation kan godt stå fremspringende på grund af en hindring, mens en mindre gauge ville have gled rundt og fuldt trængte materialet. Dette er en klar fordel for 16-gauge over 15-gauge, når det kommer til installation hardwood gulve.

Opdele

En 16-gauge finish sømpistol er mere end tilstrækkelige til at holde 5/16-inch hårdttræ, som er den sædvanlige tykkelsen af eftermontering paneler. En 15-gauge kan i første omgang synes at have fordelen, at en kraftigere søm bør logisk set har råd til en stærkere fastener; men når du arbejder med hårdttræ, der er en enestående og vigtig overvejelse. Særdeles tæt løvtræ, som alderen brasiliansk kirsebær træ, har en tendens til at revne. Jo større fasteneren drevet gennem dem, jo mere sandsynligt er det at knæk omkring hovedet.

Henstilling

Begge de ovennævnte grunde, er hvis du overvejer køb af en sømpistol udelukkende eller primært til installation hardwood gulve, 16-gauge anbefalet. Mens de 15-gauge kanoner normalt brand som en kanon, en 16-gauge stadig fordybninger søm hovederne 1/16- eller 1/32-tommer gennem hårdttræ, hvilket er helt tilstrækkelig for en sal installation.

Kørsel gennem trægulve

Hårdttræ får sit navn fra sin tætte karakter. Mens dette er en ønskværdig aktiv med hensyn til slidstyrken, gør det for en langt større modstandsdygtighed over for fasteners. Søm kanoner, der er brugt til arbejdet med hårdttræ skal drive fastenerne langt hårdere end dem, der anvendes med Fiberplade. Som sagt, en sømpistol, der kun arbejder med hårdttræ er en dårlig investering for de fleste brugere; Det ville fyre skruer gennem blødere materialer og ud gennem anden siden som en kugle. Vælge en sømpistol, der har en justerbar kraft af kørsel kontrol; 100 pounds per kvadrattomme af drejningsmoment er normalt tilstrækkelig til at fastgøre trægulve med 1 1/4-tommer søm.

Andre overvejelser

De fleste søm kanoner brand fastenere af mellem 1-1/4 til 2-1/2 inches. Ved køb skal du vælge mellem fortløbende og kontakt fastgørelse, sammen med en vinklet--snarere end vinkelret--magasin giver der adgang til de strammeste hjørner. En forholdsvis ny opfindelse er en "air duster," en dyse nær fyring hovedet, der blæser snavs væk fra målet om at sikre lokalisere nøjagtighed. Søm kanoner har en tendens til at marmelade, især når drevet fasteneren rammer en allerede eksisterende søm, så næsen bør være let at fjerne uden værktøjer så let at fjerne og geninstallere. Vægt og ergonomi er en bekymring, både for lange arbejdsdage på trægulve og overhead projekter. Ved hjælp af enhver form for sømpistolen for hårdttræ gulvbelægning kræver en no-mar tip; ellers kan scuff mærker være efterladt på overfladen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com