2-takts vs 4-takts plæneklipper

January 15

I teknisk sprogbrug betegne 2-takts og 4-takts typer motorer. En 2-takts plæneklipper udgør således en med en 2-takts motor, og en 4-takts plæneklipper, udgør en med en 4-takts motor. Nok er forskelle mellem disse to typer af motorer til at fortjene omhyggelig undersøgelse før beslutte, hvilken type af plæneklipper til at købe. Hver tilbyder sine fordele og ulemper, som forbrugerne bør nøje afvejes før de beslutter at gå med ene over den anden.

Motor slagtilfælde og magt

Navnene på disse to typer motorer henvise til hvor mange gange cylinder af motor bevæger sig op og ned skaft pr. omdrejning. En 2-takts motor cylinder bevæger sig op en gang og ned når--således to streger--pr. cam revolution, hvilket betyder at det brande en gang hver revolution. En 4-takts cylinder tager dobbelt så lang tid at fuldføre den samme proces, fyres én gang for hver to omdrejninger på motoren akslen. Derfor, en 2-takts motor brande to gange som mange gange, generere mere energi end en 4-takts, hvilket betyder en 2-takts motor besidder evnen til at producere betydeligt mere magt i en plæneklipper end et sammenligneligt mellemstore 4-takts motor.

Motor strøg, benzin og varme

4-takts plæneklipper anvender et system af ventiler til at styre benzin forbrænding i motorblokken. Disse ventiler hjælp lavere varme i motorblokken ved at tillade varm luft at undslippe, og at holde motoren skakter godt smurt. 2-takts motor besidder noget sådant system. På grund af dette, skal benzin i en 2-takts motor kombineres med olie til at bistå med motoren smøring og varmeafledning. Plæneklippere med 2-takts motorer producere mere røg end slåmaskiner med 4-takts motorer og derfor mere forurening. Opererer en 2-takts motor også beviser dyrere, fordi benzin skal kombineres med olie.

Motorens levetid

Generelt, 4-takts motorer vare længere end 2-takts motorer. To faktorer bidrager til dette: slagtilfælde slid og varme og smøring slid. Øget slagtilfælde forholdet mellem 2-takts motorer skaber mere slid på motoren, som får det til at alder hurtigere. Derudover skaber den ekstreme varme, der produceres inden for en 2-takts motor, og manglen på tilstrækkelig smøring sammenlignet med 4-takts motorer, stress, der forårsager motor til alder hurtigt. Fælles 2-takts motorer kræver hyppigere reparation end 4-takts motorer, især når plæneklipperen ejere ordentligt vedligeholde 4-takts motorer via regelmæssig vedligeholdelse. Selvfølgelig, fordi plæneklipperen motorer ikke undergår konstant slid på motorcykel eller båd motorer, er de faktiske fordele ved levetiden ubetydelig.

Flere oplysninger

Som med alle generaliseringer, er forskelle mellem 2-takts og 4-takts motorer tilbøjelige til undtagelser. Skrive på webressourcen dyb videnskab, forfatteren Michael Harrison påpeger, at disse generaliseringer kun holder stik for de mest basale af 2-takts og 4-takts motorer. Et antal avancerede eller komplekse 2-takts motorer, som dem der findes på bådene eller store industriudstyr, indeholder tekniske ændringer designet til at reducere skadelige emissioner og motorens varme samtidig øge smøring og samlede motorens levetid. Sådanne motorer skaber mere magt end 4-taktere samtidig fjerne mange af ulemperne ved 2-takts motorer. Dog har plæneklipper motorer generelt ikke sådanne komplekse motorer. Når shopping for en plæneklipper, skal du bede din sælger om specs af 2-takts og 4-takts motorer, specielt varmeafledning, smøring, generelle slid og lang levetid.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com