3 jordtyper

January 23

Jord findes over hele jorden; men kun få mennesker forstår den mangfoldighed, der ligger lige under dem. Jord kommer i mange forskellige typer---afhængigt af dens placering. Forståelse de forskellige jordtyper hjælper folk til at forstå mangfoldigheden af planteliv, der vokser inden for forskellige områder. Dette er vigtigt, når plantning en have, uanset om du plantning af blomster eller producere.

Typer

Jord er life support af alle planter og klassificeres normalt enten som ler, sand og silt. Typen af jord varierer fra sted til sted og er for det meste afhængig af klima og vejr, som forskellige typer af belastninger oprette forskellige typer af jord. Faktorer, der påvirker omfatter mængde regn modtaget, vind, terræn samt plante-og dyreliv.

Ler

Den fine-teksturerede, stiv og klistret jord kaldes ler. Når det er vådt, det kan formes i enhver form og kan bruges til at gøre mursten, keramik, og keramik---ler er ofte brugt af mange mennesker i de fattigere regioner af verden for at skabe hjem.

Ler bevarer vand mere let og er godt for planterne. Denne evne til at bevare vand indeholder også et tveægget sværd, fordi det ikke kan dræne vandet nemt. Dette forårsager problemer med rødderne rådner. Ler også tendens til at være tung og kompakt, når tør, begrænser planternes vækst.

Sand

Sand jord er støvede og grove at røre og er typen af jord, som folk normalt forbinder som snavs eller jord. Sandet er let at håndtere, fordi det tørrer hurtigt. Det kan være svært at dyrke planter i sandet, fordi det ikke er i stand til at bevare vand og næringsstoffer godt. Det er også nemt transporteres af vinden, forårsager jorderosion, som også kan gøre det vanskeligt for planter til at vokse---især på blæsende områder.

Silt

Silt er finere end sand. Det er glat, men kan stadig mærke grynet. Det besidder flere næringsstoffer for planter end andre typer af jord, men undergraver hurtigt. Den letteste blandt de tre jordtyper, det er også let transporteres af vinden i støv form og skyller ud uden sammenligning i områder med overskydende vand.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com