ACI styrkelse stål Lap krav

August 18

ACI styrkelse stål Lap krav

Beton er et byggemateriale, som giver stor trykstyrke, men har ringe eller ingen trækstyrke. Byggeri praksis mandat altid brugen af armeringsstål i betonkonstruktioner at rette op på denne mangel. Armeringsjerns design, størrelse, type og layout herunder, hvor det er splejset (forbinder en bar til en anden af lappemaskiner, mekanisk kobling eller svejsning) i beton vægge, plader, søjler og footings er afgørende for en bygning strukturel integritet. Disse omgange er centrale i overførsel masser af beton eller en anden armeringsstål.

Amerikanske konkrete Insitute

ACI udvikler standarder og procedurer vedrørende inspektionen, kode krav, prøvning, fremstilling, design, reparation, placering, vedligeholdelse og forskning af konkrete materialer i betonkonstruktioner, broer, motorveje og andre tunge konstruktion. Det er en af verdens førende autoriteter på konkrete programmer. Dens mange kapitler verdensomspændende fortsat at fremme konkrete viden ved at udføre seminarer, udgivelse tekniske dokumentation samt at skabe og gennemføre certificeringsprogrammer.

Generel praksis

Håndtering, er levering og opbevaring af forstærkende armeringsjern lige så vigtig som positionering og splejsning det inden for beton. Afbøjning og bøjning bør undgås under påfyldning og tømning. Det bør være fri for nogen forurener der kunne forstyrre eller reducere bond. Arkitekt eller ingeniør vil bemærke placeringen og længder af splejsninger (lap, mekaniske eller svejset) på projektets strukturelle tegninger. Der er specifikke og detaljerede beregninger, der anvendes til at bestemme lap splejsninger, herunder splejsninger for almindelig og deforme svejset wire og barer, splejsning kolonne barer, ubestrøget og epoxy coated barer. Galvaniseret barer behandles som ubestrøget barer.

Lap Splice variabler

Styrken af en lap splejsning afhænger af følgende variabler: type af stress--trykstyrke eller trækstyrke; bar diameter; konkrete styrke; afstand mellem søjler; konkrete dækning; bar position og afstand fra andre barer. Lap splejsninger for visse størrelse barer ikke er tilladt. Lap splice længder bestemmes, når barer i to størrelser er lap splejset. Lap splejsninger bør undgås på kritiske design understreger, som er trækstyrke i naturen. Bjælke og beam splejsninger bør gøres hvor stress er minimal. Visse betingelser kræve separat splice barer (dyvler) skal anvendes, når splejsning kolonne barer. Visse andre krav skal være opfyldt, når skære barer modtager mekaniske, svejset eller lap splejsninger.

Lap Splice problemer

Mere komplekse og krævende building design har gjort det nødvendigt at finde alternativer til lap splejsning på grund af de følgende og andre problemer med lap splejsninger. Begrænset antal være kun samlet i én sektion. Armeringsjern overbelastning kan forekomme i overlappende forbundne områder, der kan begrænse strømmen af beton. Forværrede beton kan forårsage lap splice fiasko, fordi skødet splejsninger afhænger beton for belastning overførsel af henviser en mekanisk splejsning ikke. Cykliske præstation i rækken uelastisk er dårlig samt langs kystområder og i snowbelt områder.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com