Æblesorter: Jonagolds og Galas

July 8

Af de 2.500 forskellige typer af æbler, som folk vokser i USA, dyrkes kun 100 kommercielt, ifølge University of Illinois. To af disse 100 er Jonagold og Gala, som begge er hybrider af to tidligere apple typer. Mens de tilhører samme art, Malus domestica, Jonagolds og Galas er separate kultivarer eller underarter, og har forskellige karakteristika.

Gala

Gala æblet er en krydsning mellem Golden Delicious og Kidd's Orange rød apple kultivarer. Med oprindelse i New Zealand, kom apple først til USA i 1970 ' erne, ifølge producere Oasis. Frugterne af Gala er hjerteformede og typisk har gullig-orange hud, der er prydet med rosa til røde striber. Folk bruger ofte frugter som spiseæbler, bage dem til tærter eller andre lækkerier. Men folk også spiser dem friske, enten hele eller skåret op i salater, og bruge dem til at lave æblemos. En sund, høj kvalitet Gala æble frugt vil har glat, fast hud og føler tung og solid når du holder den i hånden. For optimal friskhed, holde Gala æbler så koldt som muligt. Bare gemme ikke dem i temperaturer lavere end 28,5 grader Fahrenheit, ellers de vil fryse.

Jonagold

Forskere ved Cornell University valgt Jonagold apple kultivar i 1953 og indførte det for offentligheden i 1968. Kultivar er en krydsning mellem Golden Delicious og Jonathan apple kultivarer. Jonagold træer producerer til store-mellemstore frugter, som har gullig-grøn skind prydet med røde striber eller rødmende. Disse frugter har lange stilke og er runde til koniske form. Smagen af Jonagold apple er både syrlig og sød, mens sin cremet gul kødet har en fast konsistens. Folk bruger apple både madlavning og spise friske. Hvis en Jonagold taber sin friskhed eller høstes sent på sæsonen, kan det udvikle fedtet hud.

Sport

Sports henvise til spontan bud mutationer af planter. Både Gala og Jonagold æble sorter har flere sportsgrene. Men mens Gala kun har 20 forskellige sportsgrene på markedet, Jonagold har over 70. To af de mest populære Gala sportsgrene er Grand galla og store røde Gala. I modsætning til andre Gala sport, som har frugter med varierende hudfarver og striber mønstre, har de store røde og Grand Gala sports frugter, der er betydeligt større end standard Gala æble frugter. Ifølge Purdue University, kan disse frugter være op til 50 procent større. En fælles sport af Jonagold er Decoster, der stammer fra Belgien. Den Decoster frugter er lyse røde og modner tidligst frugterne af standard Jonagold frugter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com