Af majs i forhold til korn Sorghum vandforbrug

December 4

Af majs i forhold til korn Sorghum vandforbrug

Majs og sorghum korn dyrkes de mest udbredte og udnyttet afgrøder i den industrielle mad i USA. Fordi de er fremstillet i sådanne store mængder, er det vigtigt at overveje, hvordan disse industrier påvirker de naturlige ressourcer i deres udbytte. Vand er en værdifuld og begrænset nødvendighed i ligningen for denne produktion. Det er blevet konstateret, at sorghum kræver mindre vand i sin produktion i forhold til majs.

Vand Consumuption af majs

Ifølge en undersøgelse foretaget på University of Nebraska-Lincoln, blev to værktøjer bruges til at kvantificere afgrøde vandforbrug mellem to landmænd henholdsvis dyrkning af majs og sorghum. Resultaterne af undersøgelsen var, at majs bruges mere vand, målt på 10,20 inches. Dette anses for at være en betydelig konstatering og andre undersøgelser har rapporteret lignende tendenser.

Vandforbrug sorghum korn

I den samme undersøgelse sponsoreret af University of Nebraska-Lincoln, konstateredes det, at sorghum anvendes 7.07 inches af vand til sin produktion, viser, at der er en betydelig forskel på vandforbruget sammenlignet med majs. I virkeligheden, er sorghum blevet identificeret som værende en mere effektiv afgrøde end majs på mange forskellige måder, herunder omkostninger, vand og gødning brug og udbytte.

Sammenligning

Hvis man sammenligner på et pund for pund ratio, trumps sorghum majs i produktionsomkostninger effektivitetsfordele, hvilket giver besparelser til producenterne. Specifikt, tilskrives dette det faktum, at sorghum brug 30 til 50 procent mindre vand end kornet. Sorghum er desuden mere vand-brug effektiv, hvilket betyder at det producerer to gange biomasse af majs på den samme mængde vand. Ifølge budget California Cooperative udvidelse var input produktionsomkostningerne for majs $751 pr hektar i forhold til sorghum på $380 per hektar.

Geografi

Hvor majs og sorghum der dyrkes såvel mikroklima overvejelser, markant udbytter indvirkning afgrødeproduktion. University of Nebraska-Lincoln undersøgelse viste, at høj nedbør har en række virkninger på begge afgrøder, herunder øget sygdom tilstedeværelse og afbrænding af afgrøderne, når nitrogen niveauer var forhøjet. Derudover er sorghum generelt betragtes som værende en mere solid, tørke-resistente afgrøder end majs, hvilket betyder, at det kan have højere udbytter i tørre områder.

Overvejelser

Selv om mange undersøgelser viser, at sorghum kræver mindre vandforbrug sammenlignet med majs, er det vigtigt at forstå andre faktorer, der påvirker denne forekomst. For eksempel forklarer, at sorghum er generelt plantet senere end majs og udbytter i mindre tid i første omgang, hvorfor det forbruger mindre vand. Dog er sorghum blevet anerkendt som værende meget adaptive, meget produktive og succesfulde i begge vandede og tørre landbrug operationer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com