Afspejler en væg lys bølger?

May 6

Afspejler en væg lys bølger?

Ligesom alle elektromagnetisk stråling består lys af oscillerende elektriske og magnetiske felter i fly vinkelret på hinanden. Afstanden fra toppen af en bølge af lys til toppen af næste kaldes bølgelængde. Synligt lys har en bølgelængde i området 400 til 750 nanometer, og en mur afspejler det på forskellige måder og omstændigheder.

Farve

Hvad mennesker kalder "farve" refererer faktisk til forskellige regioner i det synlige spektrum. Dine øjne og hjerne fortolker bølgelængder fra 650 til 700 nanometer, for eksempel som rødt lys, mens du opfatter lys med en bølgelængde på 400 nanometer som violet lys. Når du ser en mur, der synes at have en bestemt farve, skyldes det, at muren absorberer nogle bølgelængder af lys og afspejler andre. Rød maling, afspejler eksempelvis lys med bølgelængder mod 700-nanometer ende af spektret mens absorbere andre farver.

Vision

Celler i øjnene kaldet fotoreceptorer absorberer lys, forårsager signaler skal indberettes til den occipital lap af din hjerne - mere specifikt den visuelle cortex. Din hjerne tager de oplysninger, det modtager fra dine øjne og processer for at danne et billede. Hvis ingen lys når dine øjne, kan du ikke se noget. Den eneste grund til du kan se væggene omkring dig er derfor, fordi de reflekterer lys.

Synlighed

Hvis en væg afspejles ikke heller udsendes lys, ville det være helt sort. Du måske har oplevet denne effekt hvis du har forsøgt at gå ude at gå på en overskyet nat med ingen streetlamps (i et landligt område, for eksempel). Landskabet er så mørkt, kan du næppe se noget. Det er fordi uden måneskin, sollys, starlight eller enhver kunstigt lys, objekter i dine omgivelser er ikke belyst; de afspejler ikke noget lys, fordi de ikke modtager nogen lys, og du ikke kan se noget.

Farvede vægge

Enhver tid kan du se en væg og det er ikke helt sort, jo det reflekterende lys. En sort væg vises sort, fordi det absorberer alle bølgelængder af lys, mens en hvid væg er afspejler alle eller mange bølgelængder af lys. Sort er bare det indtryk, du opfatter, når man ser på noget, der ikke afspejler lys. I praksis, ingen sorte vægge er perfekt absorptionsflaskerne, og de afspejler som regel lidt lys så godt. En hvid væg, men er afspejler mere lys end en sort væg. Farvede vægge primært afspejler visse kombinationer af bølgelængder af lys, som din hjerne fortolker som farve.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com