Akryl maling vs oliemaling på kabinetter

March 30

Akryl maling vs oliemaling på kabinetter

Maleri kabinetter er en effektiv måde at opdatere udseendet af et køkken uden at bruge en masse penge på nye kabinetter. Hvad maling skal bruges til jobbet, dog, kan være et interessant spørgsmål. Både oliemaling og akryl maling har gode og dårlige egenskaber, og du skal afveje fordele og ulemper ved både før ankommer til en beslutning og starte jobbet.

Brugervenlighed

Akryl maling vil rydde op med vand, i modsætning til olie maling, som kræver maling opløsningsmidler og omhyggelige arbejde ren pensler, spild og drypper. Akryl maling tørrer hurtigere end olie maling, men tager længere tid at helbrede. Olie-baserede malinger kan give en glattere, mere ensartede slutpuds, der ser bedre ud. Begge kan anvendes med en maling sprøjte eller med en god pensel – aldrig brug skum applikatorer eller ruller fordi disse efterlade mærker og kan anvende maling ujævnt.

Hærdetid

Oliebaseret maling vil helbrede i en uge og er ofte mere holdbare på lang sigt end akryl maling. Akryl-malede kabinetter har brug for ekstra pleje som de helbrede, i op til tre uger efter maleri. Hvis kanten af et kabinet døren rører kabinettet, for eksempel, kan nogle af malingen komme ud, forlader en grim mark; Dette skal tages i betragtning når maleri, men kan løses ved at gnide lidt madolie over de områder, der berører.

Hvad maling er allerede der?

Hvis kabinetterne er allerede malet, afgøre, om de har været malet med olie eller akryl maling fordi du bør aldrig male akryl over olie og vice versa. Hæld lidt alkohol-baserede opløsningsmiddel på en klud og gnid maling i en out-of-sight område. Næsten ingen af farven vil komme ud med oliebaseret maling, hvorimod akrylmaling mister meget af sin farve til opløsningsmidlet. I dette tilfælde er sket afgørelse af hvilken maling til brug for dig. Ligeledes bør du aldrig blande en oliebaseret primer og akryl maling, eller vice versa.

Holdbarhed

Oliemaling er mere holdbare end akryl maling, især på kabinetter, der modtager daglige slid og ælde. Du behøver ikke at genfremstille så ofte, hvis du bruger olie maling. Uanset hvilken maling du vælger, anvendes en primer og to frakker af maling, så rigelig tørretid for hver frakke. (Nogle nye akryl emalje maling kan anvendes uden en priming frakke.)


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com