Aktiviteter på forvitring & jord dannelse

June 24

Aktiviteter på forvitring & jord dannelse

Nedfrysning og optøning, sollys, vind, vand og kemiske reaktioner alle svække klipper, forårsager dem til at knække, bryde og bære i mindre stykker. Luft, vand og tyngdekraften kombinere for at bære stykker fra deres point af oprindelse. Eroderet rock kombinerer med rådnende organisk materiale for at blive jordbunden. Forståelse af forvitring og jord dannelse kan forhindre bygning hvor jordskred, jordskælv, vulkanudbrud, støv storme og oversvømmelser er tilbøjelige til at forekomme.

Gøre Glacier modeller

Linje 2-qt. skål med en plastik købmand taske. Placer en knytnæve-størrelse rock i skålen. Måle 1/4 kop af medium grus, 1/2 kop fine floden småsten og 1 kop af sand i et 2 qt. skål. Fyld med vand og rør. Placer skålen i fryseren, indtil vandet er frosset fast.

Fjern din glacier model fra fryseren og placere den på sin flade side, på en skråning på omkring 45 grader. Tag noter som din glacier model smelter. Illinois State Museum geologi Online hjemmesiden anbefaler optagelse opførsel af gletscheren modeller på en våd overflade og på jord og sand.

Split "Klipper"

Bland gips i Paris efter pakke retninger. Fylde en 8-ounce, 3-tommer høje yoghurt container med medium grus. Fyld en anden beholder med fine floden grus, omkring 3 mm til 6 mm i diameter. Fyld en tredje beholder med sand, og lade en fjerde beholder tom. Rør grus i den første container, som du tilføjer gips i Paris, indtil beholderen er fuld. Gentag for de anden og tredje containere. Fyld den fjerde container med gips i Paris kun.

Tillad alle fire containere til at hærde for fire til seks timer eller mere. Fjern hver hærdet "rock" fra beholderen og snitte en 1/4-inch til 1/2-inch groove på tværs af hver sten diameter, som beskrevet af Indiana Geological Survey geolog Deborah Hanuscin. Placer hver sten oprejst i en 4-qt eller større fladbundet skål eller beholder, dybt nok til at dække dem med vand. Placer skålen i fryseren, indtil vandet er frosset fast.

Fjern din klipper fra fryseren, og overholde dem, mens de tø. Returnere dem til container, dækket med vand, og fryse dem igen. Gentag nedfrysning og optøning indtil din sten knæk eller bryde fra hinanden. Registrere hvor mange fryser og smelter det tog at for sten til at knække.

Opbygge en Worm Bin

Observere, hvordan køkken affald og haven afpuds blive jord ved at gøre en worm bin. Drill afløb huller hver seks inches i bunden af en 20-by-24-by-12-inch plastik opbevaring bin, som er på størrelse anbefales af den sene orm kvinde, Mary Appelhof, hvis du ønsker din orme til kompost fem pounds af skrald om ugen.

Placer 20-by-24-by-12-inch plastik opbevaring bin inde i en 22-by-26-by-6-inch under-seng opbevaring bin. Denne anden placering vil forhindre din ormen bin fra utætte. Fyld det mindre bin halvvejs med dæmpet, vredet ud strimlet, bølgepap pap eller matte avis, som anbefalet af udvidelse knytte Soni Cochran, fra University of Nebraska-Lincoln. Du kan også bruge strimlet blade, halm, hø eller savsmuld som strøelse materiale, rådgiver New Mexico State University udvidelse havebrug Specialist, George W. Dickerson.

Appelhof, Cochran og Dickerson rådgive tilføjer et pund røde wriggler orme for hver 1/2-pund af skrald orme vil spise. Tilføje grynet stoffer, såsom cornmeal, kaffegrums eller knust æggeskaller, fordi orme har en kråse, som kyllinger, der hjælper dem med at fordøje deres mad, rådgiver Cochran.

Dokumentere den dag du tilføje orme til din placering. Registrere dato og mængden af køkken scraps hver gang du tilføjer dem. Registrere antallet af dage, det tager for din orme til at slå alt i jorden, og mængden af jord, de producerer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com