Almindelige anvendelser for hydrogenfluorid

August 5

Almindelige anvendelser for hydrogenfluorid

Hydrogenfluorid er kemisk sammensat af brint og fluor. Det serverer en række anvendelser i flydende form (hydrogenfluorid) og som en grundlæggende del af talrige lægemidler, kølemidler, herbicider og fluorescerende pærer.

Flussyre

En opløsning af hydrogenfluorid i vand, flussyre har været anvendt siden 1700-tallet. Selvom kendt som en "svag syre," flussyre i flydende form og i sin stærkt koncentreret gas form er farligt at håndtere og vil hurtigt ødelægge huden og øjnene på kontakt. Denne syre er i dag mest anerkendt af dens evne til at opløse mange metaller og semi-metaller. Det er en grundlæggende del af organofluor forbindelser såsom Teflon, Freon og andre kølemidler. Denne syre er også brugt i olieraffinering, ren rustfrit stål og etch glas.

Farmaceutiske anvendelser

Hydrogenfluorid er en grundlæggende bestanddel af Prozac, Zoloft og en række andre farmaceutiske lægemidler, der anvendes til behandling af depression og andre mentale tilstande.

Fluor og Dental brug

Fluor er brugt i drikkevand i USA og i tandpasta til rene tænder. Selv om giftigt i store mængder, er mængden af fluor i drikkevand og i tandhygiejne produkter siges at være sikkert. Der har været en masse polemik i denne sag, som nogle siger, at mængden af fluor, at amerikanerne er udsat for gennem drikkevand og rester fra husholdningsprodukter og mad sprøjtes med pesticider, hydrogenfluorid-baserede akkumuleres til et usundt antal daglige fluorid eksponering.

Pesticider

Mange pesticider indeholder hydrogenfluorid, som det er i stand til at dræbe insekter på kontakt. Det er også bruges i en række af insekt-drab husholdningsprodukter. På grund af de potentielle skadelige konsekvenser forbundet med hydrogenfluorid indtagelse, er det vigtigt at vaske alle frugter og grøntsager før forbrug.

Våben

Hydrogenfluorid er en komponent, som anvendes i atomvåben. Den sammensatte alene kunne bruges som et biologisk våben, enten i flydende eller gas: begge er ekstremt farlige for menneskers sundhed.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com