Amerikanske dekorative stilarter

January 6

Amerikanske dekorative stilarter

Ifølge Metropolitan Museum of Art, amerikansk dekorative stilarter udviklet i overensstemmelse med de forskellige kunstneriske bevægelser vises på tværs af Atlanten. Amerikanske kunsthåndværkere og designere sidestilles fremmede tendenser og teknikker til at producere deres egne forskellige stilarter af glas, møbler, sølv, glas, keramik og tekstiler.

Æstetiske bevægelse

Den æstetiske bevægelse afvist idéen om, at kunsten skulle være nyttigt i en praktisk forstand, fokuserer i stedet på blot at skabe smukke objekter. Den æstetiske bevægelse udøvede den stærkeste indflydelse i USA mellem 1860 og 1890. Dekoration fra denne periode anvendes kontrasterende materialer, retlinjede figurer, ebonized træ med forgyldte og billeder fra naturen som blomster, påfuglefjer, gingko blade og fugle. Vigtige producenter fra perioden omfatter Herter brødre, Kimbel og Cabus, og Pattier og Stymus.

Kunst og kunsthåndværk bevægelse

I løbet af 1870 ' erne, stiftede amerikanske designere bekendtskab med britisk kunst og kunsthåndværk bevægelse, som var primært en reaktion mod de masseproducerede produkter af den industrielle Revolution. Fortalere for kunst og kunsthåndværk bevægelse var imod arbejdsdeling, favorisere i stedet metoder på de Mesteruddannelser. Den første amerikanske by at funktionen en Society of Arts og håndværk var Boston, etableret i juni 1897. Chicagos kunst og kunsthåndværk samfund begyndte samme år, med andre byer såsom Minneapolis og New York, snart følge trop.

Art Nouveau

Art Nouveau blomstrede i USA mellem 1890 og 1914. Typografien afvist traditionelle designs til fordel for organiske former understreger menneskehedens forbindelse til naturen. Tiffany Studios i New York City og Rookwood keramik af Cincinnati, Ohio, var vigtigt amerikansk innovatører. De naturlige former udsmykning Rookwood keramik og intense farver og organiske former er forbundet med Tiffany var anerkendt over hele verden.

Art Deco

I 1925 sendte USA 's handelsminister Herbert Hoover et hold af dekorativ eksperter til en fransk kunst udstilling på Le Musée des Arts Decoratifs at lære om de nye designs bliver vist der. De rene linjer og pågående modernisme fandt de, der blev til indslag stærkt i USA dekorative værker mellem 1925 og 1941. Stil kom til at være indbegrebet af en alder af Hollywood, glamour, jazz og åbenlys forbrug.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com