Anvendelser af Polyester harpiks

January 14

Anvendelser af Polyester harpiks

Polyester harpiks er et syntetisk materiale fremstillet ved reaktion mellem organiske syrer og alkoholer. Det kan tage flere forskellige former, herunder flydende, gel og film, og har forskellige egenskaber, der gør det et nyttigt materiale i mange brancher. Arkitekter, bygherrer, ingeniører og designere alle drage fordel af den lette vægt, vejrfast styrken af polyester resin i en bred vifte af applikationer.

Byggematerialer

Mange hjem-byggematerialer indarbejde polyester harpiks som en kilde til letvægts styrke. Præfabrikerede brusekabiner og skab inventar er ofte lavet af en blanding af polyester harpiks og akryl, og dekorative metal stykker er ofte gel-belagt med en polyester harpiks-baserede farvestof til at matche indretningen. Mange dekorative arkitektoniske detaljer såsom søjler og rækværker kan udskæres fra hårdt skum, belagt med glasfiber og polyester harpiks for styrke og weatherproofing, og malet for at matche bygningen.

Biler, fly, Marine

Polyester harpiks lim ejendom er undertiden anvendes til at sammenføje lag af glasfiber ved konstruktion af karrosseridele til biler, fly og både. Dens lette vægt gør den ideel til racerbiler og letvægts fly, men dens høje sats af væskeophobning har ladet det falde ud af gunst med båd bygherrer, og for det meste er erstattet i denne egenskab med epoxyharpiks. Selv stål karrosseridele er lejlighedsvis belagt med en polyester harpiks-baserede farvestof til dekorative formål.

Bagage og emballage

Polyester harpiks til at blive tørret i film og formes i plader mens de resterende gennemsigtige evne gør det et ideelt emballagemateriale. Som vakuumformning og varmeforsegling teknologi udviklet, nye metoder til emballage, der anvendes polyester harpiks som en base materiale kom frem i forgrunden, og stadig er de mest almindelige former for lille-post emballage i dag. De samme fordele, der gør polyester harpiks perfekt til emballage gør den også ideel til bagage. Kufferter og dokumentmapper indeholder ofte polyester harpiks paneler, der er forstærket med stof eller læder til at gøre dem attraktive.

Apparater og indretning

Polyester harpiks er almindeligt anvendt til at obligation glasfiber på indersiden af mange "våd" apparater, herunder opvaskemaskiner og vaskemaskiner. Trods samarbejde med økonomi modeller har glasfiber og resin foringer fordelen i forhold til rustfrit stål interiør i, at de ikke ding og rust. Den samme letvægts styrke, der har gjort polyester harpiks populær i så mange andre programmer gør det også nyttigt til fremstilling af havemøbler. Det har også de nødvendige kvaliteter for at være vandtætte, vejrbestandige og billig at udskifte.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com