Anvendelser af salpeter

January 10

Anvendelser af salpeter

Salpeter er den almindelige betegnelse for det kemiske stof kaliumnitrat (eller mindre ofte, natriumnitrat). Salpeter er produceret ved at kombinere kaliumchlorid og ammoniumnitrat. I de tidligste stadier af dets brug, kunne salpeter kun høstes fra rådnende kød, urin, planter eller gødning. Det kan nu være kunstigt fremstillet af nitrat senge eller af rådnende natriumnitrat med kaliumchlorid, og har flere vigtige anvendelser i moderne industrisamfund.

Krudt

Også kendt som "sort pulver," krudt består af en blanding af salpeter, svovl og trækul. Når jorden sammen, producere disse ingredienser et yderst brændbart pulver kaldet "serpentine." Serpentine er derefter omhyggeligt blandet med væske og den resulterende pasta er tilladt at tørre, at skabe pellets eller kugler. Krudt bruges som drivmiddel til skydevåben, bomber og pyroteknik.

Gødning

Kvælstof og kalium, to vigtige plantenæringsstoffer, er begge i salpeter, hvilket gør det en meget effektiv gødning. Kalium hjælper i driften af spalteåbninger, porerne på overfladen af blade, der tillader planter at tage i kuldioxid og kassér ilt. Kvælstof aids i produktionen af et enzym, der er afgørende i proteinsyntesen.

Mad konserveringsmiddel

Siden middelalderen er salpeter blevet tilføjet i små mængder til visse fødevarer Bevar holdbarhed. Det kan bruges til at helbrede kød, skinke, bacon og corned oksekød. Det karakteristiske pink farvning af salami og andre saltede kød er faktisk, på grund af nitrat konserveringsmidler. Natriumnitrat er mere almindeligt anvendt end kaliumnitrat på grund af sin konsistens og antibakterielle egenskaber. Seneste sundhedsmæssige undersøgelser har givet anledning til bekymring at indtage store mængder af nitrat kan være kræftfremkaldende.

Hypotensive

Kaliumnitrat har vist sig at reducere blodtrykket. Kalium underskud er en almindelig årsag til forhøjet blodtryk, hvilket kan forårsage hjerteanfald og slagtilfælde. Det virker delvis ved at reducere overskydende natrium i kroppen.

Tandpasta

Salpeter er brugt som en ingrediens i tandpasta, især for følsomme tænder. Kaliumnitrat forebygger huller i tænderne og reducerer tand følsomhed over for varme, kolde, søde og sure stoffer med beroligende nerver af tand.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com