Anvendelser af silkeorme

October 20

Anvendelser af silkeorme

Forskellige arter af møl kommer fra larverne kendt som silkeorme. Den mest almindelige type af Silkeorm (Bombyx mori) har været så stærkt tæmmet i forskellige lande, at de ikke længere eksisterer i naturen. De afhænger af mennesker for deres reproduktion. De spiser kun bladene af mulberry træer.

Silke

Producenter bruger silkeorme kokoner til at producere silke. En silkworm kokon består af en enkelt tråd af silke, der strækker sig til en længde på 1.000 til 3.000 fødder når skilles ude. Et pund af rå silke kræver brug af 2.000 til 3.000 kokoner og verdens silke producenter producerer cirka 70 millioner pounds af råsilke hvert år.

Silke producenter tæmme silkeorme og hæve dem i kunstige indstillinger til at styre, hvordan silke bliver høstet. Producenter dræber larverne under den høstning proces at bevare den kontinuerlige tråd af silke. Hvis larve bryder ud af kokonen på sin egen, tråden bliver brudt og silke kan ikke bruges til at producere stoffet. Typisk, de avlede kokoner få kogt både dræber larverne og gøre de avlede kokoner optrævle lettere. Piercing larverne med en nål også dræber dem samtidig bevare kokonen.

Videnskabelig undersøgelse

Forskere bruger silkeorme i studiet af feromoner, hormoner, hjernens struktur og fysiologi. De bruger dem også i undersøgelser af genetik og genmanipulation. Nogle af disse undersøgelser har til formål at producere silkeorme, der kan fodre på stoffer end mulberry blade. Andre undersøgelser søger ingeniør silkeorme, der producerer proteiner end dem, der findes i silke. Disse proteiner ville være beregnet til brug i forskellige humane lægemidler.

En anden type af undersøgelse har til formål at afgøre, hvordan silkeormene blev tæmmet. Forskere anslår, at domesticering opstod cirka 5.000 år siden. I disse undersøgelser arbejder forskerne for at sekvens orme genomer. Dette vil hjælpe dem med at afgøre, hvor mange forskellige variationer af domesticerede silkeorme eksisterer i dag. De håber, at yderligere at forstå de gener, der skaber visse træk i silkworm, og dette vil tillade dem at påvise mutationer og gøre silkeormene mere økonomisk værdifulde.

Mad og medicin

Medlemmer af nogle kulturer spiser silkworm pupper. Koreanerne oprette en snack mad ud af pupper af koger dem i vand og derefter krydderier dem. Dette skaber en fødevarer kaldes beondegi.

Gadesælgere i Kina stege pupper. Kineserne også bruge tørrede ligene af silkeorme for at producere medicin til formål at lindre flatulens og kropslige spasmer samt opløse slim.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com