Anvendelsesmuligheder for bøjnings beton

September 28

Anvendelsesmuligheder for bøjnings beton

"Bøjnings beton" er et begreb, der angiver den bærende styrke af et konkret stråle eller slab mod bøjning, eller nedbøjning. Anvendelsesmuligheder for det er uendelige. Det bruges i talrige bygningen applikationer, fra hjem til skyskrabere til indkøbscentre, såvel som til brolægning og for bygning hovedveje. Hvordan beton bruges baseret på afhænger dens bøjnings rating udelukkende af denne bedømmelse. Hvis det er stærk nok til at bære den belastning, der er nødvendige i et bestemt program, er det acceptabelt at bruge det i denne ansøgning.

Definition

Bøjningsstyrke er defineret som en foranstaltning af trækstyrke, ifølge den NRMCA beton i praksis publikation. Ved at måle og indspille en plade eller stråle af unreinforced beton evne til at modstå bøjning under specificerede belastning, kan det blive givet flere indspillet i MR. "MR" står for modulus for sprængning i pounds per kvadrattomme.

Procedure

For at bestemme et konkret hr., bruges en test slab. Denne stråle er 6 af 6 inches, med en længde tre gange dens dybde og bredde. Det er testet for tredje-punkt ladning og center-loading kapacitet. Tredje-punkt ladning indebærer opdeling prøvebelastning i halve og placere hver halvdel på hver tredje af de bomlængde. Center-punkt ladning indebærer at placere hele belastningen i midten af bjælken. Center belastning angiver en højere styrke end når en belastning er mere jævnt fordelt over bjælken.

Resultat

Traditionelt, og især for brolægning formål, konkrete styrke er testet ved hjælp af cylinder kompression test. I denne test bruges en kompression maskine på cast cylindre af beton fugtet og behandlet af smeltet svovl. Bøjningsstyrke tendens til at være lig med 10 procent til 20 procent af traditionelle trykstyrke. Bøjnings beton er mest anvendes til design som i bygninger, hvor betonen ikke er eneste indlæse bærer eller i dekorative vægge eller hegn, springvand og lignende applikationer.

Hensigtsmæssig udvikling

"Bøjnings" beton mister sin betydning, hvis bjælker testet ikke håndteres korrekt. Bjælker der får lov til at tørre ud på overfladen under hærdning, eller der er ikke dyppet i kalkvand på 20 timers pretesting, kan teste med en meget svagere brudstyrke end den samme batch af beton, der er håndteret korrekt. Derudover teste forskellige blandinger eller partier, af beton også forskelligt, fordi opskrift nøgletal ændre sammensætningen af betonen. Bjælker bør være støbt ved hjælp af blandingen til at blive testet, fordi en stråle sawed off kanten af en dannet og hærdede plade har en betydeligt reduceret styrke i forhold til bjælker, som er støbt.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com