Anvendelsesmuligheder for en skrå plan

July 27

Anvendelsesmuligheder for en skrå plan

En skrå plan er en overflade på en drejning, som kan bruges til at hæve eller flytter objekter. En type af simple maskine, det gør arbejdet lettere. Det har mange anvendelser af sig selv i den daglige verden, at hjælpe mennesker opnå opgaver med mindre kraft i en række forskellige situationer. Det er også en del af andre simple maskiner, såsom kile og skrue.

Mekanisk fordel

En skrå plan vises i en række forskellige former for at reducere den indsats, der kræves til at flytte objekter til et højere niveau. Ifølge WeirdRichard hjemmesiden er den mekaniske fordel af en skrå plan baseret på det faktum, at det splitter grovhed i to mindre styrker, "en vinkelret og en parallelt med." Den parallelle kraft vil kræve, at skubbe indsats for at modvirke det. Jo længere afstand i forhold til højden af den skrå planet, de mindre indsats du nødt til at skubbe et objekt langs det.

Ramper

Et alment genkendelige skrå plan er rampen, der flytter objekter på tværs af en afstand til et højere niveau. Dette kræver en mindre indsats end blot at hæve et objekt lige op men objektet bliver nødt til at rejse over en større afstand. Eksempler på ramper freeway ramper--hvilke biler kan bruge til at få tændt eller slukket hurtigruterne--ramper i bygninger, som folk i kørestole bruger i stedet for trapper og ramper til lastning eller losning bevægelige lastbiler.

Kiler

Skrå fly er også brugt i kiler. En kile ind i sig selv er en enkel maskine består af normalt to skrå fly. Kiler er bevægelige skrå fly, som split eller opdele andre objekter for at gøre arbejdet lettere. Kiler kan selv skære igennem vand eller luft, ligesom et skibs skrog skærer gennem vandet, f.eks. Nogle bruger af kiler omfatter tire kiler og i værktøjer så som under udførelse mejsler og sledge hammer.

Skruer

Skrå fly er også brugt i skruer, enkel maskine, som er en skrå plan indpakket som en spiral omkring en cylindrisk struktur. Når det bruges i en skrue, skrå planet hjælper til at holde materialer sammen eller løfter dem. Skruerne fås i mange faconer og størrelser til forskellige materialer og bruger.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com