Arborvitae svamp

November 4

Arborvitae er en fælles betegnelse for flere planter i Thuja slægten i cypres-familien. De fem arborvitae arter er stedsegrønne nåletræer med skællignende blade. Træer og buske, arborvitae giver vind og privatliv skærme og udsmykning i haven. De giver mad til vilde dyr i naturen. Arborvitae er hårdfør, let-til-pleje-for planter. Når pleje afviger fra anlæggets krav, er det modtagelige for svampesygdomme.

Svampesygdomme

Arborvitae er modtagelige for en række blight sygdomme, herunder nål blys, som er forårsaget af Pestalotiopsis funerus svamp. Dette patogen angriber generelt planter allerede understreget af andre årsager, såsom skadedyr. Botrytis kvist blight inficerer planterne under stress fra dårlig ernæring, alder, forkert lys, temperatur eller luft forurening. Orientalsk arborvitae er særligt modtagelige for Berckmann's blight og det er ganske skadeligt for planten.

Symptomer

Når som helst du bemærker døde pletter, browning gren tips eller døende kviste, især på en arborvitae med et skadedyrsangreb, formoder en svampesygdom, normalt en type af pest. Skyde begynder blight i bunden af nye kviste, forårsager visnen og misfarvning. Botrytis kvist blight vises som en grå pels på kviste og er mest almindelige i regioner med høj luftfugtighed. Blad blysenes begynder på den lavere afdelingerne i nærheden af stammen og discolors gradvist plante til toppen.

Kontrol

Beskæring og ødelægge smittede grene og kviste styrer disse sygdomme. Spray anlægget med en kobber fungicid i foråret og derefter igen i tidligt falde som en forebyggende foranstaltning. Ikke gælder mere fungicid end producenten anbefaler og sørg for alle inficerede dele af arborvitae er dækket med spray.

Forebyggelse

Mange arborvitae svampesygdomme er begrænset til planter under stress. Forbedrede betingelser lindre smittespredningen. Lære hvor meget og hvor ofte til vand og befrugte arborvitae. Sprede barkflis på jorden omkring planten undgår sprøjt soilborne svampe sporer på plante vanding, eller når det regner. Beskytte kolde-følsomme arborvitae om vinteren. Vær forsigtig, når slåning omkring planten, som nogle patogener er introduceret til anlægget gennem sår i dets bark.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com