Året rundt udendørs planter & blomster

December 4

Året rundt udendørs planter & blomster

Planter, der giver året rundt farve i form af blade eller blomster kaldes evergreens. Disse planter er grundlaget for en haven landskab, som de ikke behøver at være genplantes og er en konsekvent tilstedeværelse hele året.

Hårdførhed

Hvilke planter giver året rundt interesse meget afhænger af din klima. US Department of Agriculture opdeler landet i zoner til at hjælpe gartnere afgøre hvilke planter trives i hvert område eller zone. En plante, som calla lily, der er stedsegrønne i USDA hårdførhed zone 9, hvor vintertemperaturer sjældent falder under frysepunktet, vil dø på jorden om vinteren i koldere zoner.

Blomst sæson

Blomstrende sæsoner varierer, afhængigt af typen af evergreen plante du vælger. Kameliaer blomstrer i den sene vinter eller det tidlige forår. Azalea blomstrer i slutningen af foråret eller forsommeren. Nogle blomster er længere boede end andre, men generelt vare kun én sæson. Når der dyrkes i et varmt klima, blomstrer planter som euphorbia eller ixora eller andre tropiske indfødte, året rundt.

Typer

Stedsegrønne planter findes i en bred vifte af kultivarer og sorter. Fra klassiske nål sorter, der tilbyder grønt løv med ingen blomster til bred-blade evergreens med prangende blomstrer, ligesom camellias. Andre er stadig, tropiske planter med store blade og eksotiske blomster.

Pleje

De fleste stedsegrønne planter har brug for veldrænet, økologisk-rige jord. Forberede jorden, før du planter dine evergreen forsikrer en langlivede plante. Evergreens kræver varierende mængder af sollys, men generelt delvis til fuld sol er ideel.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com