Århundrede plante fjernelse

May 31

Århundrede plante fjernelse

Århundrede plante (Agave americana), en sukkulent, der tolererer en række ekstreme forhold, vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8-11. Det kan vokse op til 8 fod høj og 12 fod bred og bør være et minimum af 6 fod fra fortove og stier på grund af sine skarpe pigge. Du skal muligvis fjerne et århundrede plante, hvis det er vokset ud af sin plads eller når det dør efter blomstring.

Livscyklus

Ligesom andre sukkulenter overleve århundrede planter gennem intens varme og tørke. På trods af antagelser baseret på den fælles navn, lever århundrede plante kun op til 25 år. Når planten gemmer op nok energi efter 10-25 år, producerer den 15 - 40-fods høje blomstrende stilk. Denne imponerende stilk har toppe af prangende, grønlig-hvide, klokkeformede blomster, men kun varer et par uger. Århundrede plante expends al sin energi på blomst produktion og dør hurtigt efter blomsterne fade. Mens du kan tillade anlægget for at tænderne naturligt, er det bedre at fjerne den døende anlæg for at gøre plads til en ny.

Pigge

Århundrede planter har pigge, der vokser på de savtakkede kanter langs siderne af blade og en skarp, needlelike rygsøjlen på spidsen af hvert blad. Pigge kan nemt punktere huden eller tegne et øje, hvis ikke du er forsigtig. Snarere end risiko skade selv med stor forsigtighed, fjerne pigge, før du forsøger at fjerne planten. Brug omgå grensakse at klippe den spidse barb fra udgangen af hvert blad. Indsamle dem som du klippe så de ikke falder på jorden, hvor de kunne ende med rode gennem dine sko. Savtakket blad kanter er ikke helt så farlig som tips, men du kan bruge en barbermaskine kniv eller lommekniv for at skære disse off bladene. Efter at have fjernet pigge, skal du bruge en beskæring så for at afskære hver af blade i en roset.

Pups

Forskydninger, almindeligvis kaldet hvalpe, som udvikler rundt i bunden af et århundrede plante, kan indsamles og plantet andre steder i haven. Man kan være afsat og genplantes i det samme sted, hvis du ønsker. Hvalpene kan vokse hele plantens liv og ikke lige efter blomstring. Hvalpene vokser ofte i klynger, skal du skære dem ud og grave op rødderne. Når Hvalpene vokser enkeltvis, bruge en murske eller skovl for at grave dem op. Den centrale roset er vigtigst, så skåret væk de nederste blade rundt i bunden før plantning i veldrænet, sandede jord eller i en pottemuld kaktusser og sukkulenter.

Grave

Efter stripning plante sine pigge, blade og unger, alle, der er tilbage er den centrale del af anlægget århundrede. Har du tunge udstyr, gør et reb bundet rundt om bunden og maskinen det nemt at udrydde planten. Selv om en lastbil eller spiltrukket gør fjernelse nemt, alt hvad du behøver at gøre er grave en bred kreds omkring 18 inches ud fra bunden af anlægget. En runde-punkt skovl virker godt til at skære gennem jorden og fjerne jorden at eksponere rodklumpen. Når rodklumpen er afsløret, skubbe skovlen under rodklumpen og trække sig tilbage på håndtaget, bruge skovlen som en løftestang til at lirke rødderne op af jorden.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com