Arkitektonisk design i 1950 ' erne

October 7

Arkitektonisk design i 1950 ' erne

Amerikansk arkitektur og byggeri var blevet kvalt i 1940 ' erne først af depressionen, men endnu mere, så under anden verdenskrig som materialer og arbejdskraft var rettet til krig indsats. The1950s indført den modernistiske æra af arkitektur fokuseret på minimalistisk stil, der nemt fejrede menneskeskabte design, mens indbydende naturlige landskaber gennem vægge af glas. Moderne arkitektur havde par grænser i 1950 ' erne, det være fri-form futuristisk design eller de stive geometriske figurer af typografien Internationalist.

Internationalist stil

Internationalist stil havde påbegyndt i USA i i 1930 ' erne og fortsatte som en stor indflydelse i 1950s arkitektur. Dr. Tom Paradis af Northern Arizona University definerer den internationalistiske stil som ved hjælp af moderne strukturelle principper og materialer som beton, stål og glas. Design afslører ofte skelet-frame stålkonstruktion samtidig undgå ikke-væsentlige dekoration. Sekretariatet bygningen i de Forenede Nationer er i dette design. Et andet godt eksempel på denne 50 ' erne stil facade er set på en Chase Manhattan Plaza i New York City. Den historiske bevaring Kommissionen af New York City beskriver 813 fod høje tårn som værende "konfronteret med flimrende paneler af naturlige farve og sort-emaljeret aluminium, H-formet mullions og glas."

Auto-centreret Design

Bil var en stor indflydelse på 1950s arkitektoniske design. I 1956 film afslører "The Dynamic amerikansk by" en række måder biler udløst ændringer i arkitektonisk design. Strukturer til parkeringshuse blev designet med koncentriske ramper, så enkeltpersoner kan nemt få adgang til garagen selv, uden hjælp af parkering ledsagere. Diners var re-designet som drive-ins med overdækket parkering omkring en vigtigste tjenesteområde. Bankerne blev bygget til at rumme kørsel op windows. Motor retterne i små hytter brugt siden begyndelsen af 1920erne udviklet sig til en historie moteller med private badeværelser og parkering uden for værelse døre.

Forstæder planlægning

Auto-centreret design var ansvarlig for master-planlagte forstæder Fællesskaber. I 1950 ' erne designet mange arkitekter hjem, mens andre designet Fællesskaber for disse boliger. Forstæder var løsningen for det stigende antal mellemindkomstlande amerikanerne, der ejede biler og ønskede at bo væk fra den by, hvor de arbejdede. Udvikling som Sharpstown uden for Houston, Texas inkluderet en golfbane og et stort indkøbscenter med en selvstændig parkering garage. Skolerne blev bygget med en moderne single-gulv design, der geografisk spredte campus med udvendige døre i klasseværelser og fællesrum forbundet med et netværk af dækket gangbroer.

Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wright er en af de mest produktive arkitekter har lavet 1141 projekter, og er ofte forbundet med 1950s arkitektur. Dog at være født i 1867, de fleste af hans arbejde fra før 50 ' erne. Hans "designing for det omkringliggende miljø" stil var en større indflydelse på indlæg WWII arkitektur. I 1950 ' erne var Wright endelig i stand til at bygge sin eneste skyskraber, pris Tower i Bartlesville, Oklahoma. Projektet blev 25 år undervejs, og udnyttet en udkragede aksel lodret kernen til at huse forsyningsselskaber, mens hver etage spredt ud fra center som lemmer af et træ. Dette innovative, 19 historie boligprojekt tilladt for lejligheder og kontorlokaler på de samme etager af hensyn til byerne bekvemmelighed. Wright døde i 1959, samme år sin fri-form spiral, "snegl-lignende" Guggenheim Museum blev afsluttet i New York City.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com