Årstidens plantning Guide

November 5

Årstidens plantning Guide

At vide hvad man skal plante og hvornår man skal plante det kan være forvirrende. En sæsonbestemt plantning guide vil hjælpe med at holde træer, buske, blomsterløg, stauder, biennaler--at sige intet af grøntsager-- og alle deres undergrupper straight. Din guide bør være indtastet til sidste gennemsnitlige frost og tidligste gennemsnitlige fryse dato — oplysninger, der er tilgængelige fra din lokale Universitet landbrugs udvidelse kontorer eller National Weather Service office.

Tidlige forår

Foråret er en tid med ny begyndelse. I slutningen af februar, starte vegetabilske, årlige og flerårige frø indendørs så mange uger før de sidste årlige frost dato som anvist på frøposen. Holde kimplanter i et solrigt vindue, under vokse lyser eller flytte til en kold ramme begyndelse i marts. Plante nøgne rod roser, buske og træer så tidligt som muligt, mens planterne er stadig sovende – selv mens frost er stadig i jorden. Som frost dato nærmer sig, skal du bruge solrige dage til at plante rodfrugter som løg, kartofler, gulerødder og rødbeder samt bælgfrugter (bønner og ærter) i køkkenhaven. Start salat, kål og andre bladgrøntsager i en kold ramme. Biennaler som stokroser, plantet vil nu ikke blomstre indtil næste sæson.

Forår til sommer

Flytte grøntsager til haven som de sidste gennemsnitlige frost dato passerer, begyndende med hårdføre kål og broccoli. Plante squash (herunder græskar), fryse meloner, agurker, majs og tomater efter sidst dato. Soen urter som basilikum, dild og koriander, eller plante købes planter. Plante sommer pærer efter sidst fryse dato passerer. Få container roser og "rullede og burlapped" buske og træer i tidligt at give dem tid til at etablere sig inden sommeren opvarmer eller gemme busk og træplantning for fald. Når køkkenhave og roser er i, plante enårige; både frø, som angiver direkte såning, som nasturtiums og solsikker og frøplanter sås indendørs og købt i Havecentret. Som sommeren varmer, tage en plantning pause og koncentrere sig om lugning din haver.

Tidligt efterår

Da sommervarmen svinder, plant andet afgrøder af spinat, salat og anden short-sæson grøntsager til at udvide din køkkenhave produktivitet. Indsamle frø som frø bælgene tør på daylilies, liljer og andre stauder, og enårige som morgenfruer og zinnias. Som enårige begynder at falme, tilføje nye stauder i August og begyndelsen af September. Udbrede pæoner og daylilies i slutningen af August. Biennaler som Fingerbøl, Almindelig Stokrose og Sweet William plantet i efteråret kan blomstre næste år. Tage stiklinger af bud stauder som pelargonier og enårige ligesom coleus at starte løbet af vinteren for nye anlæg i foråret. Efteråret er også tid til at plante potteplanter og rullede træer og buske. Plante liljer og forårsblomstring i September og oktober at lade dem få akklimatiseret til deres nye hjem før jorden fryser. Når de kolde vinde sent efterår begynder at blæse, er det tid til at rense ud i haven og fastsætte vinter barkflis.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com