Asparges bønne plante problemer

March 23

Asparges bønne plante problemer

Asparges bønner (Vigna unguiculata sesquipedalis), også kendt som yard lange eller orientalsk bønner, er tæt knyttet til black-eyed ærter. En række runner-pole bønner, asparges bønner kan plukkes på flere stadier af deres udvikling. Korrekt understøttede vinstokke producere bælg, der er 1 til 2 feet i længden. En sund plante bærer mange bælg over en lang sæson, men asparges bønner er ofte modarbejdet af sygdom, insekter og mineral mangler.

Sygdomme

Blandt de mere udbredte sygdomme er stammer af bakteriel blys, som forårsager råd. Blysenes kan findes i frø høstet under fugtige forhold. De dyrkes i de tørre vestlige er upåvirket.

Bean mosaik er en frø-bårne virus spredes ved bladlus. Planter bliver gule og afgrøde udbytte er reduceret. Fusarium root-rot også gule planter, og kan resultere i forfald.

Svampe er synderen i mange bean sygdomme. Anthracnose, for eksempel, hæmmer spireevnen og forårsager bælg til at rådne. Meldug er dokumenteret af en løs vækst på bælg og blade. Bean rust er karakteriseret af rust-farvede pletter. Rhizoctonia påvirker unge frøplanter, som ved første trives, men pludselig dør. I alle disse svamp-relaterede sygdomme er fugt normalt initiativtager. Passe på ikke for at plante bønner i områder, hvor vandet vil akkumulere.

Insekter

Nematoder er et alvorligt problem for mange asparges-bønne avlere. De forårsager bump eller knuder, på rødderne af planter, der derefter forhindrer den frie strøm af næringsstoffer fra jord til at plante. Andre insekter, som thrip og bønne-blad beetle, feed på planter, mens de er unge og påvirke senere udbytter. Små insekter såsom spider mider kan gøre store skader. Når spider mider er til stede, vises bladene ofte brændte. Bladlus, også kan gøre uoprettelig skade. Disse små sorte insekter efterlade en klæbrig substans og en sod-lignende mug på blade.

Ernæringsmæssige mangler

Bean næringsmangel er fælles. En calcium, mangan, bor eller andre mineralske mangel kan resultere i klorose, hvor klorofyl produktion er anholdt og planten mister sin grønne farve. Stængler kan tage på en rødlig nuance i kvælstof mangel, overskydende kvælstof er et større problem. Magnesiummangel kan resultere i nekrose eller celledød. I en kaliummangel, ofte blade krøller tilbage.

Udskejelser

Kvælstof overskydende skal undgås for at sikre en rekordhøst af bælg. For meget kvælstof vil producere frodige blade, men lave bønne-udbytter. Et overskud af fugt vil invitere sygdom og plante tab. For meget mangan i jorden vil forårsage bladene bliver brune og dø, og vil mindske eller udrydde harvest. Endelig, overdreven, tør vind vil forårsage blomster til drop og alvorligt påvirker pod-produktion.

Løsninger

De fleste af helbredelsesmetoder for asparges bean problemer er inden for den gennemsnitlige hjemmet gartner rækkevidde. Sygdomme kan forebygges ved at købe frø fra tørretumbler dele af landet. At forsinke plantning indtil temperaturer forbliver godt over 70 grader vil også hæmme udvikling af sygdom.

Insekt kontrol bruge enten kommercielle pesticider eller din egen, miljøvenlige blanding. Flydende rengøringsmiddel blandet med vand og sprøjtes på insekter vil hjælpe med at kontrollere flere arter, uden at skade planterne.

Undgå næringsstof overdrivelser eller mangler ved at have jord testet. Din lokale Universitet landbrugs udvidelse er en fremragende ressource. Det giver meget nyttige oplysninger for dit bestemte miljø.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com