Autotrofe jord bakterier

September 20

Autotrofe jord bakterier

Autotrofer er organismer, der kan producere deres mad i stedet for at forbruge andre organismer. Planter er de mest kendte eksempler på autotrofer, selvom mange bakterier er autotrof så godt. Især er nogle jord bakterier autotrofer.

Typer

Cyanobakterier betragtes som photoautotrophs, hvilket betyder, at de får den energi, de har brug for fra lys. Ligesom planter høste cyanobakterier solens energi gennem fotosyntese. Chemoautotrophic bakterier, derimod, få den energi, de har brug for ved at oxidere uorganiske forbindelser i deres miljøer.

Almindelige eksempler

Cyanobakterier er til stede i en bred vifte af jord; de er endda fundet på klitterne og i nogle ørkener. Nitrificerende bakterier er chemoautotrophs, der spiller en vigtig rolle i jorden ved at omdanne ammoniak til nitrat. Jern-oxiderende bakterier trives hvor jern er rigeligt og ilt er sparsom, såsom ved grænsen mellem ilt-rige og ilt-fattige miljøer; de er fundet, for eksempel i mudderet af nogle sumpe og moser.

Fun Fact

Grøn-gul laver du finde klynger sig til klipperne er symbiotiske sammenslutninger mellem en svamp og en cyanobakterier eller en alger. Den fotosyntetiske cyanobakterier eller alger kan høste solenergi og give svampen med energi det behov, mens svampen beskytter sin partner og hjælper partnerskabet absorbere vand og næringsstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com