Azalea plantning zoner & pleje

August 1

Azalea plantning zoner & pleje

Azalea (Rhododendron spp) betragtes som en kvintessens sydlige plante. Som medlemmer af slægten Rododendron i familien Ericaceae er Azalea hjemmehørende i områder i det sydøstlige USA, mod nord til Allegheny bjergene i Virginia. Stedsegrønne hybrider har oprindelse i Japan, Kina og Korea, mens løvfældende hybrider har rødder i Østeuropa og Asien. Kommercielt tilgængelige planter omfatter hjemmehørende arter samt hybrid Kors.

Foretrukne hårdførhed zoner

Azalea foretrækker moderate temperaturer for vækst, blomstrende primært i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 8. Nogle sorter kan overleve i klimaer så koldt som USDA zone 4 med ekstra bioklip om vinteren. Som Azalea gøre god container planter, kan de være dyrket udendørs i koldere klimaer, derefter bragt inde i løbet af vinteren. Selv inden for de foretrukne zoner, men vil nogle sorter ikke vokse godt på grund af lokale mikroklimaer. Altid tjekke med din lokale Universitet udvidelse eller garden center at bestemme, hvilke sorter er passende for dit område.

Plantning, udvælgelse

Vælg en delvist overdækket sted højt indhold af organisk materiale med let sur jord registrere en pH på 4,5 til 6.0. Azalea vokse godt i nærheden af eg, fyrretræer og holly. Eksponering af morgensolen og eftermiddag skygge er ideel. Selv om disse planter kan lide fugtig jord på deres rødder, skal plantning områder have god dræning Azalea kan blive beskadiget af fugt. Før plantning, vand rodklumpen grundigt. Grave en plantning hul to til tre gange større end rodklumpen og blandes grundigt organisk materiale, såsom fyrretræ bark eller kompost i hullet sammen med anlægget. Fordi Azalea er lavvandet rodfæstede planter, skal hullet kun være så dybt som rodklumpen. Opfyldning med jord og fast pack området i hånden til at minimere afregning.

Vand og befrugtning

Azalea lavvandede rødder kræver hyppig vanding. Når jorden er tør, vand grundigt i en dybde af 8 til 10 inches en gang om ugen. Bruge en drypvanding eller en soaker slange som overhead vandkande fremme sygdom. Sørg for, at en 2 - til 3-tommer lag af muld dækker bunden af anlægget på alle tidspunkter bevarer jordens fugtighed. Sammenlignet med andre buske, har Azalea lav ernæringsbehov. Økologisk ændringsforslag indarbejdet i den omgivende jord når plantet, sammen med økologisk barkflis, er som regel nok til at opfylde ernæringsmæssige behov. Når det er nødvendigt, skal du bruge kontrolleret frigivelse, syredannende gødning som bomuldsfrø måltid eller kommercielle azalea mad tidligt i foråret lige efter blomstring.

Beskæring

Det bedste tidspunkt at beskære Azalea er i foråret lige efter de blomstre. Undgå beskæring efter juli 1 Hvornår knopper form til næste sæson. Vælge imellem to teknikker: overskrift eller udtynding. Overskriften er den vilkårlige skæring af grene til at reducere størrelsen, oprette en bestemt figur eller forny tilgroede planter. Udtynding indebærer fuldstændig fjernelse af grenene tilbage til en anden gren, bud eller hovedstammen. Denne metode foretrækkes, fordi det åbner baldakinen ved at fjerne langbenet grene, forbedrer luftstrømmen og hjælper med at minimere sygdommen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com