Azalea vækstcyklus

April 27

Azalea vækstcyklus

Kendt for deres klynger af farverige blomster, azalea landskabspleje favoritter til mange gartnere. Mere end 6.000 sorter findes med varierende farver, bloom gange og størrelser. Fra den tid de plantes, vokse Azalea 2 til 10 inches hvert år af værkets levetid. Deres vækstcyklus er afsluttet (og gentages) årligt--herunder blad udvikling, blomstrende, danne knopper og faldende blade.

Plantning

Efter spiring fra en frø til en sætteplante, anlæg nå passende plantning størrelse inden for et par måneder. Mens Azalea kan plantes på ethvert tidspunkt af året, er det optimale tidspunkt i løbet af efteråret at lade planterne blive etableret og udligner til plantning placeringen før den næste blomstrende sæson. Forberede plantning site ved at grave et hul, der er omtrent så dyb som den container, som du købte planten i. Plante Azalea i hullet, dække med jord og vand grundigt.

Leaf dannelse

Stedsegrønne og løvfældende sorter udvikle nye blade i tidlige forår. Løvfældende planter, tidligere nøgne bare grene, sport nye blade. Leaf størrelse varierer fra 1/4-inch til 6 inches, afhængigt af sorten. Løvfældende Azalea tendens til at have større blade end stedsegrønne sorter, (hvilket er normalt ikke længere end 2 inches). Stedsegrønne Azalea udvikle blade i løbet af foråret – de er tyndere og større end de blade, der forbliver på busk gennem vinteren og vokser langs stilke. Sommer blade er mindre og tykkere og forblive på planten gennem vinteren. Disse blade forbliver på azalea i flere år.

Blomstrende

Bloom tid varierer afhængigt af forskellige azalea og klima, hvor den dyrkes. Mange sorter blomstrer i April eller maj; nogle blomstrer i begyndelsen af marts eller så sent som i juni til September. Planter burst med farverige blomster der spænder i farve (igen, det hele afhænger af vifte af azalea dyrkes). Blomst farver omfatter forskellige nuancer af hvid, rød, lilla, pink, gul eller orange. Nogle blomster har mønstrede blomstrer; andre er bicolor (to farver i én blomst). Azalea blomster blomstre alle på samme tid, varede ca. to uger. Nogle sorter blomstrer i foråret og igen i efteråret.

Bud dannelse

Knopper til næste års blomster form to til fire måneder efter anlægget færdig blomstrer. Dette er meget vigtigt at huske da beskæring efter plantens knopper begynder at danne vil fjerne knopper og forhindre blomstring i næste sæson. Fremme optimal bud dannelse ved at tilslutte sig en regelmæssig vanding tidsplan i løbet af foråret og sommeren (manglende fugt retards bud dannelse) og tilføje et frisk lag af muld til plantning området hvert år.

Leaf Drop

I efteråret, løvfældende sorter drop alle deres blade og sport nøgne grene i resten af efteråret og vinteren. Dette er sandt i de fleste klimaer, selv i varme klimaer løvfældende Azalea kan beholde nogle blade gennem vinteren. Stedsegrønne sorter også falde blade--de drop de blade, der vokser i foråret, bevarer deres sommer blade hele vinteren.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com