Bedste haven jordbundens bestanddele

September 24

Kvalitets- og frugtbarhed af jorden er velsagtens den vigtigste indikator for om en plante vil trives eller kamp. Det er forskelle i koncentrationer og mængder af økologiske og syntetiske kemikalier--kollektivt kaldet jord vælgere - der i vid udstrækning bestemmer forskelle i frugtbarhed. Fordelene ved at lære om store jord bestanddele og deres indvirkning på planter, der vokser i jorden er derfor omfattende.

Mineralske sag

Mineralske sagen tegner sig for næsten halvdelen af jorden volumen. Mineralske spørgsmål er for det meste består af klipper og sten partikler, der er blevet brudt med tiden af vind, vand, erosion, naturligt henfald og andre naturlige kræfter. Fælles mineralske stof i jord omfatter kvarts, glimmer, kalksten og lign. Visse mineralske sagen partikler findes i laget lige under den øverste jord, men de fleste mineral sag findes i laget "moderplanten" da erosion og nedbrydning af rock i dette lag er hvad der giver måde at jorden i lag ovenfor.

Luft

Luft generelt udgør omkring en fjerdedel af samlede jord volumen i en typisk jordprøve. Hvis du har nogensinde købt en plante eller plantefrø fra en børnehave at plante derhjemme, har du sikkert set anbefalinger til etablering af anlægget i "veldrænet" eller "mindre veldrænet" jord. Jord dræning er for det meste et resultat af mængden af fugt i jorden, men mængden af luft i jorden er hvad beslutter, hvordan veldrænet at jorden er. Betydningen af luft i jorden er fremhævet af fælles havearbejde anbefalinger, der fortæller gartneren til at "lufte" jorden under en plæne eller haven ved jordbearbejdning, f.eks.

Vand

Vand gør også omkring en fjerdedel af jorden volumen i en kvalitet jordprøve. Vand er selvfølgelig afgørende for plantevækst. En plantens rod strukturer absorbere vand i jorden og overføre vand til alle dele af plantens Vaskulaturen understøtter ny vækst og holde eksisterende vækst sund. Hvis en jord er også vand-logget, kan det forlade anlægget modtagelige for svampe- og bakterielle sygdomme, mens hvis en jord er for tør anlægget vil kunne levere tilstrækkelig fugt til dele af planten over jorden.

Organisk stof

Organisk materiale som regel kun gør op omkring 5 procent af jorden volumen, men dens betydning kan ikke overvurderes. Rådnende planter og dyr, samt den næsten ubegrænset mængde af svampe og bakterier, der naturligt findes i jorden, udgør alle jordens organiske materiale. Så kritisk er organisk materiale at plante vækst, at producenterne ofte nødt til at tilføje organisk materiale i form af kompost, sphagnum, husdyrgødning, fiskemel eller mange andre materialer for at forbedre jordbundens frugtbarhed.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com