Behandling for grå pletter på blade

March 23

Grå pletter på blade er forårsaget af bakterier og svampe sygdomme, der kan være meget skadeligt for haven. Grå steder skal behandles som et advarselssignal, og gartnere skal handle hurtigt for at forhindre problemet i at sprede sig i hele haven. Selv en tilsyneladende isolerede, lille svampe infektion kan vokse og sprede sig hurtigt, at blive fatalt for mange forskellige planter.

Angrebne planter

Svampeinfektioner påvirke mange forskellige planter, græs og træer. Majs og andre vegetabilske afgrøder, turfgrasses, blomster og prydplanter kan alle blive værter for svampesygdomme, som opretter grå steder på bladene. Svampen er tiltrukket af fugtige, varme omgivelser, og kan vokse på jord så nemt, som det gør på de grønne blade af planter. Næsten enhver plante, der indeholder gunstige betingelser kan blive vært for en række forskellige svampesygdomme, herunder dem, der skaber utiltrækkende grå steder på blade. Undgå svampesygdomme af afstand mellem planterne langt nok fra hinanden til luftcirkulation mellem hver, ændring af jord, så det løber frit og vanding planter i de tidlige morgentimer at give dem tid til at tørre i løbet af dagen.

Græsser

Meldug er en fælles haven problem, der kan slå en bred vifte af planter. Meldug er forårsaget af en svamp, der kan være svært at udrydde. Meldug er i stand til at overleve vinteren og kan vises flere gange i planter. Meldug bliver mærkbar på blade af planter først, der ligner små, hvidlige pletter af pulver. Meldug kan sprede sig til stængler, blomster og frugter, som det skrider frem. Stærkt beskadiget bladene kan bliver gule, visner og falder fra anlægget. Meldug trives bedst i varme, tørre vejrforhold.

Grå bladpletter

Grå leaf spot, en anden svampesygdom, der findes rundt om i verden i varme områder. Sygdommen er opkaldt efter de steder, det skaber på blade, der begynder som brune eller tan steder så turn grå og blive større som svampen vokser. Nogle steder kan bliver gule med grå Centre. Området center i bladet bliver ædt op af svampen og forsvinder. Bladene kan gul, visner og så drop fra anlægget, så problemet bliver værre. Grå leaf spot gør ikke påvirke frugter og kun sjældent vises på stilke, men svær bladtab kan forekomme der bliver skadelige til andre dele af planten og for den samlede Plantesundhed. Som meldug er grå leaf spot i stand til at overleve gennem vinteren.

Kontrol

Almindelig vekseldrift hjælper med at forhindre overvintrende svampesygdomme påvirker haveplanter. Grundigt indtil jorden hvert år til yderligere forhindre svamp. Fungicid er også meget effektiv i styringen af grå leaf spot, meldug og andre problemer. Anvende fungicid til haven tidligt i foråret, at dræbe svamp, før det bliver veletableret. Holde haven senge fri for ukrudt og snavs til yderligere at forhindre svampesygdomme. Når grå pletter er til stede på bladene, Fjern alle angrebne planter og plantedele straks og afhænde dem til at håndtere spredning af problemet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com