Behandlinger for meldug på roserne

December 28

Behandlinger for meldug på roserne

To former for meldug findes denne pest steg buske. Downey meldug er mere udbredt i kølige, fugtige klimaer, og meldug opstår almindeligvis i tørre, varme miljøer. De er begge en form for svamp, der kan behandles. Være opmærksom på symptomerne og tjekke din rosenbuske ofte for tegn på disse svampeinfektioner. Årvågenhed og hurtig indsats kan redde rosenhæk og smittefare fra spreder sig til nærliggende planter.

Downey meldug

Downey meldug er de mere alvorlige af de to typer af svampen. Når luftfugtigheden går dips over 85 procent og temperaturen til under 75 grader F, betingelserne er rigtige for downey meldug. Mørk Bordeaux plamager på bladene vises først. Disse plamager er stribet og uregelmæssig i form. Der kan også være en lys fuzzy belægning på undersiden af bladene. Som svamp skrider frem, de Bourgogne plamager udvikle brune dødt væv på midten, og bladene vil vende gul, visner og falder ud i bushen. Friske nye skud vil visne og dø. Bourgogne plamager på Stokke viser en alvorlig infektion. Hvis venstre ubehandlet, vil hele rosenhæk dø.

Downey meldug behandling

Den første fremgangsmåde i behandlingen af downey meldug er fjernelse af de berørte dele af planten. Beskære off alle blade og stængler, der viser nogen tegn på svampen. Fjerne dem helt fra området ved at placere dem i en skraldespand til at blive trukket væk fra ejendommen. Anbring aldrig syge blade, grene eller barkflis i en kompostbunke. Svampesporer vil overleve selv gennem vinteren, og kan reinfect i så lidt som tre dage, hvor klimaet er rigtige. Fjerne muld og snavs fra rundt i bushen. Tidligt om morgenen før solen er fuldt op eller mens bush er nedtonet, vand det generøst. Spray hele busken med en slange, indtil det er helt gennemblødt. Grundigt mix 2 tbsp. fine gartneri olie, 1 tbsp. af mildt opvaskemiddel og 1 overdænge tbsp. bagepulver med 1 gallon af vand - og spray det hele bush. Drench hele bushen, herunder undersiden af bladene og jorden omkring den. Forlade Jorden unmulched for et par dage til at tørre, derefter sted friske nye barkflis rundt i bushen. Spray bush med løsning hver to uger. Altid spray tidligt om morgenen, således at bushen er tørre før solnedgang. Lignende forblandet løsninger findes i handelen.

Meldug

Meldug trives i tørre klimaer, når dagene er varme og nætterne er kølige og fugtige. Hvid partikelholdigt film formularer på rosenhæk blade, stængler og blomster. Unge bud vækst vil twist og fordreje. Knopper og tips i ny vækst kan blive dræbt. Se nøje for disse symptomer, især i foråret og falde.

Meldug behandling

Når meldug opdages tidligt, det kan vaskes væk med en haveslange og sprøjte dyse. Dette skal gøres tidligt om morgenen, dog således at bushen er tørre før solnedgang. Slange bush ned mindst to gange om ugen og altid tidligt om morgenen. Hvis svampeinfektion er svær--der dækker blade, følge stængler og blomster--den anbefalede behandling for downey meldug.

Kemiske behandlinger

Kemiske fungicider formuleret til at behandle infektioner på rosenbuske findes. Vær meget forsigtig, når du bruger kemiske fungicider, men. De vil dræbe skadelige svamp og gavnlige svampen rosenbuske stole på for næringsstoffer og vand absorption. Følg instruktionerne etiket meget omhyggeligt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com