Behøver hortensiaer sure jord?

February 3

Behøver hortensiaer sure jord?

Hortensiaer er store, fede og smukke buske fremvisning store klynger af små blomster. Strålende i pink, blå og sommetider hvide, de er værdsat for deres spektakulære størrelse samt den skønhed, der forbliver længe efter blomsterhoveder fade og tørre. Ifølge den amerikanske nationale Arboretet, der er mere end 23 sorter af hortensiaer, men kun fem af dem er dyrket i Nordamerika, herunder storbladet, fransk, haven eller blomsterhandlers hortensia. Nogle hortensia sorter vil skifter farve afhængig af surhedsgraden i din jord.

Jord Basics

Ligesom mennesker, planter har brug for mad og vand for at overleve. Jordbunden indeholder vegetabilske fødevarer og næringsstoffer som fosfor, kvælstof, kalium og calcium, men ligesom mennesker, forskellige planter foretrækker forskellige fødevarer. PH balance jord angiver, om det er surt, i hvilke nogle planter trives, eller alkaline, hvor andre planter trives. Generelt, en jord pH-balance, som registrerer mellem 5.5 til 7,0 betragtes som normalt på en skala, der spænder fra 0 til 14. Du kan justere surhedsgraden i jorden ved at tilføje ingredienser, der har indflydelse på farven på dine hortensiaer.

Sorter, der skifter farve

Du kan ikke ændre farven på alle hortensia sorter. De franske, Storbladet, blonder og mophead sorter mulighed for farveskift afhængig af surhedsgraden i jorden; men North Carolina State University advarer gartnere til at undgå de hvide oakleaf og PeeGees, hvis de håber at have en have fyldt med lyserøde eller blues fordi de hvide og creme farver ikke vil ændre. Snak med gartner på din Planteskole at sikre, at du køber den rigtige hortensia til din have da der er visse sorter såsom Alpengluhen, der også ikke bliver blå.

Jord pleje

Hvis du ønsker en blå eller lavendel hortensia bush, skal jorden være surt med en pH balance mellem 5 og 5.5. Tilføje svovl eller aluminium-sulfat til jorden for at opnå denne balance. Hvis du ønsker det lyserøde blomster, derefter jord pH skal være mere basisk på pH balance på 6 eller derover og kræver tilsætning af kalk. Når befrugtende dine planter, tilføje næringsstoffer til jorden og root base, ikke spray blomster og blade som de ekstra næringsstoffer kan brænde blade eller kronblade. Lejlighedsvis, vil du opdage at blomst klynger er en blanding af lyserøde og blues og dette sker, når pH svæver mellem 5,5 og 6,5.

Jord test

Den eneste måde at sikre, at du tilføjer de rigtige ingredienser til din jord er at vide, hvilket niveau af næringsstoffer allerede eksisterer, så har jorden testet. Nogle lokale gartnerier og de fleste statslige udvidelse organer yde denne service for en nominel gebyr. Du køber en jord testkit, grave op prøver af jorden hvor du planlægger at plante hortensia bush og derefter sende ud prøven til test. Resultaterne vil blive returneret til dig og så vil du være i stand til at justere syreindhold niveau for at opnå hortensia farven dine ønsker.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com