Behøver Pinto bønner et espalier?

September 9

Behøver Pinto bønner et espalier?

Pinto bønner (Phaseolus vulgaris) er slægtninge til kidney bønner og er almindeligt anerkendt som en fast bestanddel i det mexicanske køkken. Pinto bønner tjener et dobbelt formål er en nem at vokse plante og give et yderligere løft af kvælstof til jorden. Snesevis af pinto bønne sorter er tilgængelige og dyrket i hele USA. Voksende vaner varierer blandt bønne sorter; derfor først afgøre, om en pinto bønner sort er en vining type før opføre et espalier.

Pole Versus Bush

Bønner er generelt karakteriseret som enten en bush eller pole type. Bush bønner vokse på kompakt selvbærende planter, pole bønner er vining planter, der nyder godt af en slags støttestruktur. Vining bønner kan karakteriseres yderligere som sande vining typer versus dem at vokser oprejst. Pinto bønner sorter falder i begge disse vining pole bønner kategorier; for eksempel, "Apache" og "Maverick" er to sande vining pinto bønne sorter, og "Buster" og "Remington" er to opretstående pæl typer af pinto bønner. Espalier anbefales til voksende pinto bønner, ikke kun for den støtte, de giver, men også fordi uddannelse vinstokke på espalier eller andre understøtter sparer haverum.

Plantning

En pinto bønner vækst vane og typen af espalier eller støtte struktur bruges behov skal tages i betragtning før plantning frø. Når du planlægger din haverum, tillade 3 eller 4 fødder mellem enkelt rækker af pinto bønner og 1 fod mellem dobbelt rækker. Denne plads er nødvendig for at rumme et espalier eller støtte struktur. Derudover Lad 10 inches mellem hver pinto bønne plante. Frøene skal sås i en dybde af 2 inches. Hvis du bruger en tipi-type gitter, plante frø rundt i bunden af støttestruktur 6 til 8 inches fra polerne. Espalier kan opføres på plantning eller når kimplanter første blade åbner.

Espalier vejledninger

Du kan købe færdige espalier eller konstruere et enkelt design. For vining pinto bønner, bruge pæle eller indsatser, der er 6-8 fod høj for de lodrette støtter. Indsatserne kan være lavet af metal, træ eller bambus, og bør være placeret 5 til 6 fødder fra hinanden langs rækken plantning. At sikre espalier forbliver stabil i hele vækstsæsonen, pund indsatserne i jorden i en dybde af 1 fod, forlader 5 fødder af en 6-fods aktiepost til espalier. Når sikret, bruge robust ledning, sejlgarn, letvægts netting, ubehandlet sisal eller bomuld til at oprette yderligere vandrette og lodrette støtter for pinto bønner vinstokke at klatre.

Andre støtter

Andre støttestrukturer udover espalier kan bruges, når de vokser pinto bønner. For eksempel, kan en passende ligger haven hegnet erstatte et espalier. Vining bean planter væver ikke ind og ud af horisontale understøtter på egen hånd, dog; Derfor kan være behov for yderligere lodrette understøtter brug af sejlgarn. Tipi stativer er en anden alternativ til espalier og kan være let gammeldags ved hjælp af tre polakker fastsurret sammen med stærke sejlgarn. En tredje mulighed er at interplant pinto bønner med majs, ved hjælp af stilke som støtte. Plante majs først, så at det vokser til en størrelse, der kan støtte den vining bønne.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com