Beskrive de forskellige dele af en trillebør

February 20

En trillebør er en lille, enkelt-hjulede vogn beregnet til at transportere jord, træ, sten og endda mennesker. Disse vogne er beregnet til at blive skubbet af én person via håndtag, selvom tungt lastet trillebøre muligvis en anden person til at støt dem. Ifølge Panatis ekstraordinære oprindelse af dagligdags ting, trillebøre har eksisteret siden på mindst e.kr. 200. Deres grundlæggende konstruktion har varieret lidt over tid.

Hjulet

Trillebøre har normalt en stor, enkelt hjul foran på køretøjet. Ældre trillebøre har normalt hjul lavet af enten træ eller metal. Moderne trillebøre har ofte en pneumatisk dæk, magen til dem på en bil eller cykel. Nogle moderne trillebør-vogne har to hjul på forsiden til større stabilitet. Dette design holder trillebør fra vælte så let, men gør det mere vanskeligt at styre.

Boks

Hoveddelen af trillebør er en box eller bakke. Gamle trillebøre tendens til at have en meget firkantede form, mens nyere modeller er ofte støbte for at gøre visse aktiviteter, som blanding og hælde beton, lettere at udføre. Trillebør bokse kan være fremstillet af træ, metal eller plast. Træ trillebøre er nemme at lave derhjemme, men relativt vanskeligt at rengøre og tilbøjelige til at absorbere væsker. Plast trillebøre modstå vand, men kan ikke gøre for stærkt sollys, og kan bryde når udsat for påvirkninger. Metal trillebør kasser er den mest holdbare, men også den tungeste. De kan rust over tid.

Håndtag

Trillebøre har to lange håndtag, eller nogle gange et enkelt, C-formede eller bar-formede håndtag. De to hanke design giver mulighed for større manøvredygtighed, især når skubbe trillebør, mens den lige håndtag gør trække et tungt lastet trillebør lettere. Lige håndtag er mere almindelige på to-hjulede, vogn-lignende modeller. Disse er normalt lavet af plastik eller metal, mens traditionelle dobbelt trillebør håndtag er ofte lavet af træ.

Seler

Foruden hjul har en trillebør også et par seler eller pinde, beliggende under den bageste del af boksen. Disse er ofte lavet af metal, men historiske trillebøre kan have haft træ seler. Disse fungerer som en støtte til trillebør, når det er i bevægelse, og at holde det fra at snuble. For at flytte trillebør, elevatorer operatoren simpelthen den bagerste ende op, så de kantede parenteser er ikke længere i kontakt med jorden.

Sejl

Nogle ældre kinesisk trillebøre inkluderet et sejl, svarende til dem, der anvendes på skibe. Disse sejl-assisteret trillebøre, også kaldet "jord-skrammel," gjorde det lettere at flytte tunge byrder i retning af den fremherskende vind. Hvis vinden er stærk nok, skal operatøren af en sejl-assisteret trillebør kun styre køretøjet. Disse trillebøre var relativt voluminøse og faldt ud af brug i det tidlige 20.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com