Beskrivelse af jordtyper i Arizona

November 26

I USA klassificeres jord baseret på taksonomiske system udviklet af USDA jordbundens bevarelse Service jord undersøgelse mellem 1951 og 1973. Systemet opdeler alle jordtyper i separate ordrer; Det inddeler hver ordre til forskellige underordnede ordrer, hver sub ordre i forskellige store grupper, og så videre, ned i individuelle jord familier. I staten Arizona, kan du finde seks af 10 jord ordrerne.

Alfisols

Du kan finde alfisol, en lys, lerjord, primært blandt Arizonas højere stigninger. Alfisols opstår typisk, i et moderat klima, både i semi-aride og subhumid steder og i skove og træbevoksede arealer. To af de vigtigste underordener fundet i Arizona er boralfs og ustalfs. Alfisols er generelt agerjord, holder vand nok til at fremme plantevækst.

Aridisols

Aridisols kan generelt findes i Arizonas tørrere områder. De har relativt høje niveauer af calciumcarbonat og lavt indhold af organisk materiale, hvilket gør dem ideelle for kun den mest tørke - og salt-tolerant af ørken planter. Ellers, aridisol jord lav humus indhold gør landbruget vanskeligt uden yderligere vanding.

Entisols

Fundet i hele Arizona, entisols typisk har en moderat mængde af organisk materiale og findes i relativt "unge" landskaber eller tørre områder, hvor yderligere jord dannelse ikke har været muligt. Entisols danner primært i områder, der er meget modstandsdygtigt over for vejrliget.

Inceptisols

Inceptisol rækkefølge af jord former relativt hurtigt, udviklet fra meget minimal forvitring af moderplanten. I Arizona findes inceptisols mest i subhumid områder. I hele verden, kan inceptisols findes i en bred vifte af miljøer, fra deltaer til tundra skove. Af alle jord ordrer har inceptisols den fjerneste afgrænsningen mellem "horisonter," den tekniske term for jordlag.

Mollisols

Mollisols findes blandt Arizonas højere stigninger. De kan typisk findes i semi-aride og subhumid klimaer, og er ofte dækket af græs eller træer. Mollisols egner sig specielt godt til landbrugsmæssige formål, at have en humusrig øverste lag. De understøtter korn især godt, og findes ofte i "spisekammer" regioner, hvor korn dyrkes traditionelt.

Vertisols

Vertisol jord har en ler konsistens gennem alle deres lag. Vertisols har høje niveauer af montmorillonite, et mineral, der udvider og kontrakter med varierende fugtniveau dramatisk. Dette forårsager vertisol jord til beviser høje niveauer af sprængning hen over overfladen. Denne egenskab af vertisol jord udgør også praktiske vanskeligheder når konstruere eller landbrug på jordens overflade. Bortset fra de enestående strukturelle komplikation gøre vertisols fremragende jordbund for landbrugs anvendelser, især til dyrkning af ris.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com