Betydningen af at forberede jorden til plantning

April 11

Betydningen af at forberede jorden til plantning

Hver plantning artikel du nogensinde har læst sandsynligvis begyndte med anvisninger på at forberede jorden i din have. Du har måske læst disse retninger så mange gange du overveje dem lige så nyttig som den "Fjern ikke" advarsel på en pude tag. Selvom jord forberedelse anbefalinger kan synes triviel, er der tungtvejende grunde hvorfor du bør berige din have snavs, hvis du ønsker at vokse mest succesfulde haven.

Dræning

Planter kan være følsomme over for mængden vand omkring deres rødder. For meget vand og rødder kan rådne, mens planter med for lidt vand ikke vil vokse så godt. Tekstur af din jord bestemmer hvor meget vand det vil holde. Sandjord tillader vand at dræne meget hurtigt, kræver hyppigere vanding. Lerjord er tykke og tætte, og vil ikke lade vandet løbe meget godt på alle. Begge yderpunkter af jord kan blive helbredt ved tilsætning af kompost materialer med jorden. Grave kompost ned i ler kan løsne det og tilføje luft rum til dræning, mens kompost vil holde fugt der sand ikke kan holde til.

Fodring

Mens vandet kan være den vigtigste ingrediens til din plantevækst, planter også brug for fødevarer til at vokse godt og producere frugt og grøntsager. Elementer som kvælstof og fosfor er afgørende at plante vækst. Hver plante har forskellige ernæringsmæssige behov, men en god hele spektret gødning eller et solidt lag kompost blandet med jorden vil tilføje de større flertal i din haveplanter har brug for.

Roden udvikling

Uanset om du voksende vining planter som agurker eller rodfrugter som gulerødder, skal planter have plads til deres rødder til at udvikle. Hvis din jord er fyldt med ukrudt rødder, har stykker af træ eller sten, din haveplanter rødder ikke nok plads til at vokse og trives. Gulerødder og kartofler kan vokse snoet og deform, mens planter over jorden ikke trives, hvis deres rodsystemer ikke har plads til at udvide. Fjerne alle forhindringer i din have før plantning frø for at give du planter en glat hjem til at vokse.

Ukrudt

Din jord er en begrænset mængde af næringsstoffer i det og du vil have dem til at berige de planter, du lægger der selv. Ukrudtet dukker op i din have stjæle næringsstoffer fra din have afgrøder, forlader dem ikke som sund eller levende. Forbered din jord før tid ved at trække alle ukrudt i rummet med rode. Grave ned for at gøre sikker på alle root bolde er blevet fjernet, så de ikke kommer tilbage, dage eller uger senere.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com