Bivirkninger af Finale ukrudtsmiddel

April 12

Bivirkninger af Finale ukrudtsmiddel

Finale ukrudtsmiddel er en ikke-specifik herbicid, hvilket betyder, at det vil dræbe enhver plante det rører medmindre at plante genetisk modificeret til at blive resistente over for sin aktive ingrediens, ammoniumglufosinat (GLA). Der er i øjeblikket mange sorter af fødevareafgrøder, der har været avlet til at være GLA resistente, herunder nogle af de største fødevareafgrøder i verden såsom majs, soja, ris og rapsfrø (raps). Men undersøgelser udført i slutningen af 1990 ' erne og 2000s vis at GLA kan have betydelige bivirkninger, og at genetisk modificerede afgrøder øge nogle af disse virkninger.

Ukendt langsigtede virkninger

Environmental Protection Agency (EPA) godkendt GLA til brug i de Forenede Stater i 1993, efter test og maksimal eksponeringsgrænser blev fastsat. Oprettelsen af genetisk modificerede afgrøder begyndte for alvor i slutningen af 1990 ' erne, forårsager herbicid til at blive mere og mere almindeligt anvendt. Ifølge EPA, bør brugen af landmændene inden for sikre grænser ikke forårsage nogen skadelige virkninger. Men på det tidspunkt var der ingen langsigtede undersøgelser udført på GLA og sundhed, da det havde kun været i brug siden 1984, begynder i Japan.

Utilsigtet plante eksponering

GLA virker ved at nedbryde glutamin syntetase, som forstyrrer fotosyntese af enhver plante det rører. Det skriver anlægget ved absorption gennem bladene. Drift af herbicid på ønskeligt planter er fælles, men kan forebygges, og kan forårsage en masse skader. Behandlede planter dør inden for ét til fire dage. Fra 2007 er der mere end 100 forskellige sorter af genetisk modificerede (GM) planter avlet til at være resistente over for GLA, hvilket betyder, at landmænd ukritisk kan anvende store mængder GLA til deres felter uden skade på GM-afgrøder.

Nervesystemet skader

På trods af dens udbredte brug er der negative bivirkninger til GLA. Meget enzymet den angriber og nedbryder i planter findes i hjernen hos dyr og mennesker. Ifølge undersøgelser citeret af en monografi om GLA produceret af pesticid Action Network-Asien og Stillehavsområdet, har GLA vist sig at forstyrre glutamin syntetase i hundens hjerter, samt hjerne, lever og nyre af rotter. Det har også vist sig at forstyrre driften af dette enzym i mennesker. Dette påvirker den problemfrie funktion af nervesystemet hos dyr og mennesker. Tegn på neurotoksicitet har vist i hver dyreart, testet med GLA.

Føtal skade

Ikke kun påvirker det modne organismer, GLA skader fosteret. I et 2009 undersøgelse af franske biophysicists offentliggjort i tidsskriftet "Toksikologiske Sciences", blev langvarig eksponering for GLA set at forårsage hjerneskade i flere områder af hjernen hos både mus og mus fostre, især i somatosensorial og hippocampus cortex. Skader på disse områder opstod med lave doser af GLA. Mus fostre født efter denne eksponering oplevet funktionelle abnormiteter og adfærdsmæssige problemer. Menneskelige hanner udsat for GLA har børn med medfødte defekter.

Aktiveret igen GLA

Når GM-afgrøder er forbrugt efter eksponering til GLA, kan inaktive GLA inde i planten blive genaktiveret i din tarm under fordøjelsen. Ifølge en artikel i spørgsmål 11 af den magasin "Biophile" har forskere foreslået, at et gen i GM-afgrøde kan overføre til DNA af tarm bakterier, fører til langsigtede virkninger.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com