BlackBerry skadedyr og sygdomme

June 1

BlackBerry skadedyr og sygdomme

Blackberry er et medlem af Rosenfamilien familie. Denne løvfældende afgrøden vokser bedst i tempererede klimaer. Der er en bred vifte af sorter, som Floridagrand, Chickasaw og Navaho. Mens brombær er høstet så langt sydpå som til Florida, de store producenter af denne frugt er i Pacific Northwest, Michigan og Arkansas, hedder University of Florida IFAS forlængelse. Brombær er modtagelige for en række skadedyr og sygdomme, der påvirker sundhed produktionens plante og frugt.

Svampesygdom

Brombær kan udvikle en sygdom kendt som anthracnose, som er forårsaget af svamp Elsinoe veneta. Denne sygdom påvirker også almindeligt røde hindbær, black hindbær og nogle typer af hybrider. Ifølge University of Kentucky College af landbrug, anthracnose forårsager brombær at være meget forsumpet og tørre, og de kan ikke udvikle sig fuldt ud. En anden svampesygdom, der ofte påvirker brombær er orange rust. Orange rust er præget af lyse orange lommer, der er synlige på undersiden af plante blade. Udvikling af den frugt, der er berørt af denne svampesygdom er dårlig, og mange planter bære ikke nogen frugt på alle.

Viral sygdom

Virale sygdomme kan også påvirke blackberry. Ifølge University of Kentucky College af landbrug, virale sygdomme påvirker frugtproduktion, reducere frugt kvalitet og påvirke plante vigor. Impatiens' nekrotiske ringspot virus kan påvirke blackberry og årsager symptomerne som mottling, ring steder, leaf deformation og mottling. Brombær berørt af denne virussygdom ofte er små i størrelse og smuldre let. Impatiens' nekrotiske ringspot virus spredes fra en blackberry plante til en anden af thrips, som er en fælles blackberry skadedyr. En anden viral sygdom, der påvirker brombær er tobak ringspot, der forårsager forkrøblede planter, nedsat plantesundhed og fattige berry produktion. BlackBerry plante blade kan udvikle gule ringe med denne sygdom. Frugt, der udvikler er normalt tør, smuldrende og små.

Skadedyr

Insekter forårsage stor skade på brombær. Spider mider, leafhoppers, thrips, stinkbugs og japanske biller er nogle af de insekter, der gerne fodre på blackberry planter. Frugt er ofte deforme fra denne fodring. Lejlighedsvis skader af insekter normalt ikke kræver behandling, hedder University of Florida IFAS forlængelse. At holde alvorlige insekt skadedyrsangreb under kontrol, brug af et insekticid er nødvendige.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com