Bladlus på liguster hække

January 1

Bladlus på liguster hække

Liguster er også kendt som ligustrum og er almindeligt anvendt som en hæk, busk eller træ. Der er en række ligustrums anvendes i landskabspleje, såsom japansk liguster, blank liguster og kinesiske liguster. Den hurtige vækst af denne plante har gjort det en ideel landskabspleje valg. Men liguster er modtagelige for insekt skadedyrsangreb, der kan påvirke dets sundhed og vigor. Bladlus ofte angribe liguster og kræve kontrol når skadedyrsangreb er tunge.

Identifikation

Bladlus er små insekter, at koloniser på undersiden af liguster blade. Denne bløde trehjulet skadedyr er rød, grøn eller sort i farven. Bladlus beskadige værtsplanter af fodring med deres piercing mouthparts. Visse typer af bladlus bære vira og sende dem til planter.

Effekter

Bladlus fodring forårsager ofte liguster blade visner og bliver gule fra de store mængder af sap bliver fjernet fra anlægget blade. Selv om skaden gør hækken grimme, forårsage bladlus fodring normalt ikke død af anlægget. Nogle planter befængt med bladlus kan blive forvrænget fra fodring. Bladlus udskiller en sukkerholdig stof kendt som honningdug, som er deponeret på plante blade. Dette medfører en sort svampe belægning kendt som sodede skimmel til at udvikle på anlægget. Sodede mug er et tegn på tunge insekt angreb.

Ikke-kemisk bekæmpelse

At fjerne bladlus fra din liguster hæk opnås ofte ved at spraye dit anlæg med hårde strømme af vand to gange hver uge. Denne proces slag bladlus fra plante blade. Naturlige aggressiv insekter lever ofte af bladlus. Lacewings og lady biller lever af bladlus og kan holde små skadedyrsangreb under kontrol. Insekticider kan ikke bruges med naturlige aggressiv insekter til bladlus kontrol, fordi det vil dræbe de gavnlige insekter.

Kemisk kontrol

Gartneri olier er ofte effektiv i styringen bladlus på liguster hække. Disse produkter virker ved at kvæle insekter eller forstyrre den måde, de feed. Check etiketten fabrikanten før du bruger til at sikre, at den er sikker til brug på liguster. Insekticider, der virker på nervesystemet er også brugt i bladlus kontrol. Oplysninger om insekticider til bladlus kontrol, konsultere din lokale udvidelse office.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com