Blight på tomatplanter

April 30

Blight på tomatplanter

Tre typer af blight forårsaget af svamp almindeligt pest tomat vinstokke og mindske eller fjerne udbytte. Septoria leaf spot er mest almindelige; tidlig blight og kartoffelskimmel også forekomme, men er mindre almindelige.

Septoria Leaf Spot

Septoria leaf spot begynder med små pletter, der vokser til 1/8 tommer på tværs og har små lys-farvede punkter på deres Centre. Det er spredt af sprøjt regn, og kravler op anlægget indtil til sidst den blade gule og falder ud.

Tidlig Blight

Tidlig blight eller target blight, forårsager den lavere vinblade gule og falder, når de danner mørke pletter 1/4 til 1/2 tommer på tværs med mørkere kanter, der kan danne koncentriske cirkler. Ringe og en store sorte pletter kan også vises på frugt stilkenden.

Kartoffelskimmel

Kartoffelskimmel forårsager grønligt grå pletter, der kan danne på øvre eller nedre blade. Frugterne udvikle store uregelmæssige brune skjolder, der lugter grimt, som de forværres.

Forhindre dvælende fugt

Tomater er mindre tilbøjelige til at udvikle blight, hvis luften kan cirkulere omkring dem, og vandes i bunden i morgen.

Andre forebyggende foranstaltninger

Tomater bør ikke plantes i samme jorden mere end én gang triannually og bør ikke plantes hvor kartoflerne voksede. Bortskaffe planter i efteråret og begrave resterende debris.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com