Blomster af natskyggefamilien

April 20

Blomster af natskyggefamilien

Familien Solanaceae eller natskygge, indeholder en bred vifte af planter, herunder kartofler, tobak, chili peber og paprika. Blomster af natskyggefamilien har længe betaget af populære fantasi i litteratur og folklore på grund af kontrasten mellem deres ærbare udseende og deres toksicitet.

Belladonna

Atropa belladonna, eller Belladonna, er den mest berømte blomst, natskygge. Blomsterne er en bleg lilla med skarpt fronter kronblade og en tyk støvdrager. Bærrene er en GULGRØN, der modnes til sort. Alle dele af Belladonna indeholder meget giftige tropane alkaloider, som forstyrrer kroppens nervesystem. Spiser kun en lille del af en plante, Belladonna kan føre til døden i mennesker. Mildere virkninger kan variere fra sveden til delirium og hallucinationer.

Sort natskygge

Solanum nigrum, også kendt som sort natskygge, er en plante hjemmehørende i Eurasien, der ligner i udseende til Belladonna. Blomsterne er mindre end belladonna blomster, og hvide eller lidt grønne, med lilla eller sort bær. Selv om planten sig selv er giftigt, spises bær henkastet i lande, herunder Indien og Etiopien.

Bittersød natskygge

Solanum dulcamara, også kendt som bittersød natskygge, snakeberry, felonwood eller gift bær, er et eurasisk plante med nogle af de mest slående blomster i natskyggefamilien. Blomsten har krøllet, levende violette kronblade med en orange gule støvdrager. Bittersød natskygge har en lang flor periode: fra juni til September. Bærrene skifter fra gul til en skinnende rød. Selv om Bærrene er giftige for mennesker og de fleste dyr, er de en værdifuld fødekilde for mange fugle. Planten anses en invasiv ukrudt i Amerika, hvor det er almindeligt forekommende.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com