Blomster, der ikke tiltrækker Bugs

September 16

Blomster, der ikke tiltrækker Bugs

Mens de fleste blomsterne bliver bestøvet af insekter, nogle sorter ikke kun undlader at tiltrække bugs men gå så langt som til at frastøde dem. Mens selv disse blomster normalt tiltrækker et par nyttige insekter, holde de ud så mange skadelige arter at de kan plantes i haven som et beskyttende foranstaltning for dine grøntsager.

Krysantemum

Selvom uskadelig for mennesker og pattedyr, er krysantemum dødbringende for mange arter af insekter. De knuste, tørrede blade har været brugt som en naturlig insektgift i århundreder, men den levende planter også frastøder nogle typer af bugs. Hvide krysantemum er især bemærkelsesværdig for at holde væk japanske biller, disse irriterende ladybug lookalikes, der ofte swarm nær slutningen af sommeren.

Pelargonier

Geranium er en blomst, der tiltrækker nogle skadelige bugs men frastøder andre, en funktion, der kan blive sat til god brug i en have. Fordi japanske biller og kål orme vil gøre alt hvad de kan for at undgå blomsterne, danner pelargonier en veritabel barriere i forsvaret for peberfrugter, tomater, kål, roser, majs og endda druer når de plantes i nærheden. Sukkerroer leafhoppers, på den anden side er meget tiltrukket af pelargonier, så de kan fungere som en distraktion fra vigtigere planter.

Lavendel

Lavendel er kendt for at afvise både møl og lopper, og er selv i stand til at gøre så når det er skåret og tørret. Når de plantes i nærheden af råvarer, kan blomsterne beskytte det mod andre skadelige bugs, så godt. Whiteflies vil ikke røre grøntsager når lavendel vokser i nærheden, og codling moth, en svøbe af frugttræer, vil undgå sådanne træer, der har lavendel plantet rundt i bunden.

Pennyroyal

Knust pennyroyal blade, gnides på huden, vil afvise en lang række skadedyr, herunder fluer, myg, myg, chiggers og flåter. Den levende blomst skræmmer desuden off lopper, hvilket gør det et bemærkelsesværdigt nyttige bug-frastødende anlæg. Være skal forsigtig, men fordi insekter ikke er de eneste skabninger som pennyroyal er skadelige. Pennyroyal er giftige for katte, f.eks.

Petunias

Petunia er en anden kraftfulde bug repellent — petunia te kan endda bruges som en spray til at holde væk insekter. Blandt de mange arter, der finder petunia usmageligt er mexicansk bean biller, asparges biller, tomat orme, kål maddiker, leafhoppers, bladlus, lopper og flåter. Enhver vegetabilske plantet i nærheden petunias er sikker på at være beskyttet mod en lang række skadedyr.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com