Blomster, der ligner Lillies

November 2

Blomster, der ligner Lillies

Gartnere og blomst arrangører, der er tiltrukket af liljer for deres farverige, seks-petal blomstrer og fremtrædende, pollen-topped støvdragere, kan vælge fra en enorm vifte af lily-lookalike blomstrer. Men ifølge den nordamerikanske Lily Society, findes mere end 110 sorter af liljer, mange andre blomster sorter efterligne liljer og nemt kan forveksles med dem.

Lily-blomstret tulipaner

Da tulipaner er faktisk medlemmer af samme art som liljer, liliaceae, er det ikke overraskende at finde en undergruppe, almindeligvis kendt som lily-blomstret tulipaner. Disse er karakteriseret ved lange, spidse kronblade, der ofte "reflexed", eller vendte tilbage. Fra oven ligner lily-blomstret tulipaner seks-takkede stjerner. En sort, identificeret ved den Royal Horticultural Society i Det Forenede Kongerige, Calochortus pulchellus, er almindeligt kendt som golden star tulip eller "pretty-blomstret" Mariposa lily. Relaterede forskellige, Calochortus vestae, kaldes også en Mariposa lilje. Begge blomsterne er fælles i Californien.

Nerines

Nerines, kaldes navnlig planten kendt som Simon Dyrset bowdenii, normalt en japansk spider lily eller Guernsey Lily, selvom det er faktisk et medlem af Amaryllidaceae familien. En indfødt i Sydafrika, nerines først kom til Europa i en skibbrud på Guernsey i 1600-tallet. Blomsterne med strappy, trompet-formet, vendte tilbage kronblade, kommer i hvid og forskellige nuancer af rød og pink. Hver stængel producerer flere blomstrer.

Andromeda

Andromeda er en ericaceous plante – en slags Lyng — der vokser som en busk. Det har blanke, mørke grøn, vinge formede blade og klynger af klokkeformede blomster, der er let forveksles med liljer of the valley. Selv om det undertiden kaldes sump rosmarin, på grund af dens duft, er andromeda en giftig plante. I dele af Europa og Tyrkiet, hvor planten vokser vildt, rapporteres forgiftning fra "gal honning" (lavet af bier, som lever af denne plante) hvert år.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com