Blomster & planter til zoner 8-9

February 16

Blomster & planter til zoner 8-9

Amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 8 og 9 omfatter mest i den dybe syd, den sydlige halvdel af Texas, de vestlige dele af Washington og Oregon, samt de fleste af Californien og dele af Arizona, New Mexico og Nevada. Mange landskabsarkitektoniske planter, herunder masser af blomstrende typer, er egnet til brug i hele USDA plante hårdførhed zoner 8 og 9.

Flerårig blomster

Vælge forskellige hybrider af gigant isop velegnet til udplantning i zoner 8 og 9 at tiltrække sommerfugle og kolibrier. Disse blomstrende stauder tiltrække disse bevingede væsner med deres blooms. Typer som blå formue, Ava og Firebird er solid muligheder. Andre flerårige blomster passer for disse zoner er sorter af gaura, tickseed, solhat, Daglilje, Nyserod, ox-eye daisy og koral bell. Hårdføre hibiscus hybrider har for zoner 8 og 9 som Fantasistykker, ligne små buske, men blomster så bredt som "middagstallerkener," ifølge Missouri botanisk have.

Frugtbærende planter

Frugtbærende landskabsarkitektoniske planter i zoner 8 og 9 omfatter buske og små træer. En type er den fælles oliventræ, en art, der trives i zoner 8 og 9 i steder som Californien. Vokser til 30 fod, gør dette stedsegrønne træ bedst i fuld sol. Andre frugtbærende planter for disse regioner omfatter highbush blåbær, figentræer og kiwier. Små træer passende til terrasser og andre steder med begrænset plads, såsom dværg blomme, kommer i hybrider som kernebøg, en slags, der vokser mellem 8 og 10 fødder men producerer normal størrelse blommer.

Træer

Nogle ahorn træer vokser i zoner 8 og 9 er arter som trident ahorn, japansk ahorn, rød ahorn, Freeman ahorn og sølv ahorn. Alle arbejder som skygge træer eller modellen planter. Floden Birk er en af de sjældne Birk typer kan håndtere sådanne varme klimaer med hybrid former som Cully byder eksfolierende bark af de overordnede arter. Hickory, pignut, pecan og mockernut træer vokser i disse zoner, fremstilling af spiselige nødder. Redbud træ er en lille art, kendt for sine spektakulære blomster i tidlige forår, og yderligere farve fra sin efterår blade. Dette er en plante i skov kanter, boligområder og græsplæner.

Vinstokke

Zone 9 er ofte den varmeste zone, hvor mange slags vinstokke vokser. Mange af disse har farverige blomster. Vinstokke, som cross vin og trompet creeper, udvikle sig i disse områder. Nogle er lille i længden, herunder former af kaprifolier og woodbine. Andre, kan som Virginia slyngplante, vokse til 50 fod lang. Denne vin udviser fall farver rød og lilla på dens blade før de falder af. Passionflower er faktisk en lille vin, egnet til dyrkning på dorne, espalier og hegn. Det har store blomster, der skiller sig ud i nogen landskab.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com