Blueberry buske & bestøvning af blomster

April 26

Blueberry buske & bestøvning af blomster

Blueberry buske er enten høj eller lowland sorter og trives i tempererede klimaer. De tærte søde bær er populære pie og bevare ingredienser, høstet efter en sommer med varme sol har dumpede dem op til saftige blå perfektion. Blåbær er løvfældende og begynde at blad ud igen i det tidlige forår. Små hvide blomster formet som små lanterner vises i foråret og bærrene begynder at danne i forsommeren. Bær produktion afhænger af bestøvning, som opnås primært af bier.

Blueberry dyrkning

Blåbær skal lyse sollys og sure jordbund. PH i jorden skal være mellem 4.09 og 5.0. Som med de fleste planter, veldrænet jord er afgørende, men blåbær også brug for masser af vand. Blåbær har brug for at blive befrugtet i foråret og beskæres på samme tid for de fleste arter. Beskæring er gjort for at åbne anlæg til luftcirkulation, fjerne døde og ødelagte træ og fremme vækst og forgrening. God beskæring praksis kan også øge blomstring.

Bestøvere

Blåbær planter kræver hjælp udefra til at bestøve blomsterne. Mange arter af bier udføre denne proces, og der er endda regionalt specifikke blueberry bier. Honningbier er de mest almindelige organismer, pollen overførsel, men Humlebier og Tømrer bier er også vigtige dele af processen. Den sydøstlige blueberry bi er en ensom bi, der lever under jorden, normalt i områder beboet af blueberry buske. Insektet producerer kun én generation om året og er ikke udbredt.

Blomster

God dyrkning er kun en del af dyrke en tung afgrøde af blåbær. Blomster af blåbær er perfekt som betyder, at de har både mandlige og kvindelige reproduktive dele på hver blomst. De fleste blåbær er ikke selvbestøvende og har brug for tjenester af insekter og en ekstern kilde af pollen. Blåbær kan befrugtes af deres egne pollen, men de behøver pollen fra en anden sort. Det er nødvendigt at plante blåbær indenfor 100 fod fra hinanden, så der er en klar forsyning af pollen til flyvende bestøvere.

At sikre bestøvning

Blueberry landmænd bringe honningbier til at bistå med bestøvning, men hjem gartnere kan sikre, at bierne har boliger og masser af mad. Nogle bier er kun til stede når blueberry blomster blomstrer. Give andre blomstrer for at forlænge den tid, de er i området og tilskynder dem til at indlejre i dit område. Pesticidanvendelse frarådes, da det kan dræbe det bestøvende befolkning og truer din blueberry afgrøde. Det er også nyttigt at give masser af vegetation som dækning for de insekter, der yngler i jorden.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com