Bøg Bark sygdom og insekticid

November 9

Bøg Bark sygdom og insekticid

Bøg bark sygdom påvirker amerikansk bøg træarter og er et resultat af samspillet mellem skjoldlus og flere arter af Neonectra svamp. Når en bøg er befængt med Crypticoccus fagisuga eller bøg skjoldlus, bliver det senere koloniseret af svampene. Bøg bark sygdom kan forekomme hvis svampen eller insekt ikke er til stede, så behandlingen med insektmidler kan forbedre kontrol og forebyggelse af denne sygdom.

Sygdom faser

Bøg bark sygdom passerer gennem tre faser hver vækstsæson. Først er den skala front fase, hvor skjoldlus angribe et areal af bøgetræer. Andet er drab front fase, der ofte begynder flere år efter skala angreb. Hele fasen drab er træerne koloniseret af svampene og sårbare over for træ-kedelige insekter og andre typer af svampe og ofte denne fase resultater i træ død. Den sidste fase, kaldet kølvandet skov fase, resulterer i enten en modstand til bøg bark sygdom af overlevende træer eller nye spirer og væksten ved at dø i en anden bølge af infektion. Træer kan dog levende flere år med mindre infektioner i bøg bark sygdom, men andre faktorer, såsom tørke, frost og insekt angreb, er dødelig for disse svækkede træer.

Om Cyrptococcus Fagisuga

Skala insekt, der forårsager bøg bark sygdom er en gul, elliptiske-formede soft-karrosseri insekter, der udskiller en uld-lignende voks fra dens kirtler. Cryptococcus fagisuga er en kvindelig skala insekt, der er ingen hanner. Rognene bliver lagt i midsommer og luge fra sensommeren gennem tidlig vinter. Larverne vandrer til revner i barken eller transporteres med vinden til andre bøgetræer. Én gang på træet fodrer larverne på bark indtil det går i de anden og tredje udviklingsstadier i et voksent insekt.

Symptomer

Den første fase af bøg bark sygdom begynder med angreb af bøg skjoldlus. Tegn på angreb omfatter uldne pletter på stammen, som er spredt i første omgang, men efter skalaen reproducere, disse steder kan dække hele stammen. Skællene er stede adskillige år før træet viser symptomer på bøg bark sygdom. Efter insekter er etableret på træet, bruge svampene på sår forårsaget af insekt fodring ind i træets væv under barken. Denne infektion er synlig gennem en særskilt orange farve på bark. Undertiden udskilles en brun sap fra døde pletter og en fordærve former.

Kontrol

Bøg bark sygdom kræver tilstedeværelse af både skala insekt og svamp til fremskridt. Fordi den første fase begynder med angreb af insekter, kan dræbe dem forebygge sygdommen opstår. På små træer kan skalaerne ofte fjernes med en stærk spray af vand. Dog i større træer er insekticider nødvendige. Enhver insekticid mærket til brug med skjoldlus i form af sprøjtemidler, hvilende olier eller insektbekæmpelsesmidler sæber kan være effektivt dræber bøg skjoldlus. Dit valg afhænger af graden af angreb. Sæber kan behandle lille eller ny skadedyrsangreb, mens større, mere etablerede skadedyrsangreb kræver sprays eller hvilende olier. I skoven bevoksninger af bøgetræer, kontrollerende skalaer med insekticider er dyrt og ofte sygdommen er kontrolleret af bjærgning stiklinger i stedet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com